Yeni Nesil Gençlik Ya Uykuda, Ya da Online!

IAB Türkiye Internet Ölçümleme Araştırması, Türkiye’de 12 – 25 yaş arasında toplam 12.3 Milyon gencimiz olduğunu yansıtıyor. İşte, internetin bu gençlerimizin hayatında ne derece önemli olduğunu gösteren veriler..

IAB Türkiye Internet Ölçümleme Araştırması, Türkiye’de 12 – 25 yaş arasında toplam 12.3 Milyon gencimiz olduğunu yansıtıyor. Bu gençlerin % 98’i her gün veya haftada bir kaç kez Internet’e giriyorlar. %69’u evden, %6’sı Internet kafelerden, % 5’i ise okuldan bağlanıyor. Sosyalleşmek için sosyal medya, eğlenmek için online oyunlar var. Epostayı unutmuşlar, %62’si arkadaşlarıyla haberleşmeyi sosyal ağlar veya anlık mesajlaşmalarla yapıyor.

Gençler elbette, diğer mecraları da tüketiyorlar, ama yine Internet üzerinden: Bu yas grubunun %54’ü TV’yi Internet’ten izliyor, radyoyu Internet’ten dinliyor ve gazeteleri de Internet’ten takip ediyor. Çogu birden fazla mecrayı aynı anda tüketebiliyor, Internet’te ödev için araştırma yaparken, müzik dinleyip, mesajlaşıyor.

İşte araştırmada elde edilen veriler;

Yaş Grupları
12-17 %22
17-21 %31
21-25 %31

Internet’e Bağlanma Sıklığı
Haftada birkaç kez ve her gün 98%
Haftada birkaç kezden az ve hemen hiç %2

Cep Telefonundan Internet Kullanımı
Evet – 42%
Hayır – 58%

Cinsiyet Dağlımı – 12-25 Yaş arası
%53 Erkek
%47 Kadın

SES Gruplar
% 15 AB
% 68 C
% 17 DE

Sosyal Medyayı Arkadaşlarıyla Haberleşmek İçin Kullanıyorlar
%62 / 7,576,765 Gerçek Kişi

Gençler Sosyal Medyada
%66 / 8,053,834 Gerçek Kişi

Internet’te Oyun Oynayanların Sayısı
%33 / 4,067,094 Gerçek Kişi

Diğer Mecraları da Internet’te Takip Edenler
%54

Internet’te gazete ve haber okuyanlar
%39 / 4.836.08

Internet’ten müzik ve radyo dinleyenler
%32 / 3.953.978

Internet’ten TV izleyenler
%34 / 4.134.370

Ülkemiz internet kullanıcılarının %84’ünü kapsayan IAB Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması’na göre Türkiye’de 24.100.000 internet kullanıcısı var. Araştırma, üç farklı bileşenden oluşuyor:

  • Site bazlı: Sitelerin sayfa gösterimlerinin, tekil ziyaretçi sayılarının ve kullanıcıların sitede geçirdikleri zamanın ölçülmesi,
  • Kullanıcı bazlı: Kullanıcıların demografik profillerinin ve online davranışlarının analizi,
  • Offline yapısal araştırma: Online araştırmaya projekte edilmek üzere, Türkiye internet kullanıcı popülasyonunun demografisinin offline metotla her ay ölçümlenmesi.

Bizlere düşen; medyayı çok farklı tüketen, her dijital kanaldan İnternet’e giren, imkanlarının sağladığı her fırsatta online olan bu gençlerimizi, yeni neslimizi iyi anlamak, iyi tanımak ve iyi yönlendirmek. Gerek markalar olarak, gerek girişimciler, gerekse yatırımcılar olarak bu verileri iyi analiz ederek sosyal sorumluluk projeleri geliştirip bu derece internet ile içli dışlı bu pırıl pırıl  nesli en güzel şekilde güzelliklere yönlendirmeli, interneti en verimli şekilde kullanmalarını sağlamalıyız.

Sosyal girişimcilerimiz ve yatırımcılarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 6.123 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Ulusal
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor