En Hızlı Büyüyen 25 Türk Şirketi Aranıyor

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 25 şirketini belirleyerek, bu şirketlerin başarılarını ulusal ve uluslararası kamuoyuna duyurmayı amaçlayan “Türkiye 25 Projesi”nin tanıtım toplantısında, girişimciliğin geliştirilmesinin TOBB’un en önemli önceliklerinden biri olduğunu vurgulayarak, “İnanıyoruz ki Türkiye, girişimci sayısı arttıkça büyüyecektir. 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmamızın anahtarı girişimciliktir”

TOBB öncülüğünde, TEPAV ve AllWorld Network’ün birlikte yürüteceği “Türkiye Hızlı Büyüyen 25 (Türkiye 25) Projesi” açıklandı. Bu proje ile Türkiye’nin en dinamik şirketleri dünyaya tanıtılacak.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 25 şirketini belirleyerek, bu şirketlerin başarılarını ulusal ve uluslararası kamuoyuna duyurmayı amaçlayan “Türkiye 25 Projesi”nin tanıtım toplantısında, girişimciliğin geliştirilmesinin TOBB’un en önemli önceliklerinden biri olduğunu vurgulayarak, “İnanıyoruz ki Türkiye, girişimci sayısı arttıkça büyüyecektir. 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmamızın anahtarı girişimciliktir” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Anadolu’nun her yanında doğru fırsatları gören, inovasyon yapan ve istihdam sağlayan binlerce girişimci bulunduğunu, bu girişimcilerin en büyük varlıkları olduğunu kaydetti. Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak, girişimcileri desteklemek ve girişimciliği yaygınlaştırmak için Anadolu çapında genç ve kadın girişimciler kurulları kurduklarını, bugün genç ve kadın girişimciler kurullarının 78 ilde 3 binden fazla girişimciyi bir araya getirdiğini bildirdi.

TEPAV’da kurdukları Girişimcilik Enstitüsü’nde KOBİ’lere kurumsallaşmaları için eğitim programları uyguladıklarını, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde kurdukları Uluslararası Girişimcilik bölümünde hem iş ve ekonomiyi hem de Rusça, Arapça gibi dilleri bilen, sadece Türkiye’de değil tüm bölgede iş yapacak girişimciler yetiştirdiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi işini hızla büyüten girişimcilerimizi dünyaya tanıtmak için Allworld Türkiye 25 yarışmasına başlıyoruz. Türkiye 25 ile, tamamen objektif kriterlere göre yapılan değerlendirmede ilk 25’e giren en başarılı girişimcilerimizi uluslararası düzeyde yatırımcılara ve stratejik ortaklara tanıtacağız. Türkiye 25’e, en az 10 kişiyi istihdam eden, 2008’de en az 100 bin, 2010’da ise 500 bin dolar ciro düzeyine ulaşan tüm özel şirketlerimiz başvurabilir. Buradan şirketi hızla büyüyen tüm girişimcilerimizi Türkiye 25’e başvurmaya davet ediyorum.

Türkiye 25’e giren girişimcilerimiz Allworld’ün bölgemiz başta olmak üzere, birçok ülkede ortaya çıkardığı başarılı girişimciler ile bir araya gelecek. Başarılı girişimcilerimiz Harvard Üniversitesi’nde liderlik eğitimi alacak. Uluslararası medyada çıkacak haberler sayesinde girişimcilerimizin tanıtımı yapılacak ve yeni iş fırsatları ortaya çıkacak. Türkiye 25’teki şirketler yerli ve yabancı fonların gözdesi olacak. Böylece başarılı girişimcilerimizin sadece Türkiye’de değil, dünya çapında önünü açacağız.” -PEGASUS ÖRNEĞİ- Allworld Network’ün kurucularından Anne Habiby de birkaç aydır Türkiye 25 Projesi üzerinde çalıştıklarını, projenin ekonomiye yeni bir bakış açısı getireceğini ifade ederek, “Bizim ulaşmak istediğimiz şirketler en çok tanınan şirketler değil, piyasada en çok hareket gösteren, en dinamik şirketler olacak.

Ekonominin gelişmesi ve geleceği olabilmesi için yapmamız gereken, piyasadaki yeni ’starlar’ı keşfetmektir. Bunun için girişimci şirketleri fark etmek, olabildiğince hızlı fark etmek ve global haritada onların yer alması için yardımcı olmaktır” dedi.

Habiby, Türkiye’de 25 adet gelişen, dinamik ve özel sektörde yer alan şirket aradıklarını belirterek, “Mesela Pegasus, çok ünlü ve bilinen bir şirket olarak bunlardan biri olabilir. Bundan sonra belki yine Türkiye’deki 25, 100 ya da 500 tane başarılı şirketi bir araya getirip bu şirketleri belirlemeye çalışacağız. Birkaç ay içinde Türkiye 25 sayesinde Türkiye’deki başarılı, dinamik özel şirketleri fark edeceğiz. Bu her yıl devam etiğinde artık daha fazla şirket kendini tanıtmış olacak. Amacımız 3 yıl içinde şu anda fark edilmeyen şirketin fark edilmesini sağlamak” şeklinde konuştu.

Hızlı büyüyen şirketlerin en sosyal, çalışmaya heyecan duyan ve en son teknolojileri kullanan şirketler olduğunu kaydeden Habiby, Türkiye 25 Projesi ile sadece en hızlı büyüyen değil, Türkiye ve dünya için model oluşturabilecek şirketleri bulabilmeyi hedefledikleri bildirdi.

TEPAV Girişimcilik Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Serdar Sayan ise rekabetçi bir dünyada benzer ürünleri üreten şirketlerden bir adım öne çıkmak için görünürlüğü artırmak gerektiğini vurguladı.

TÜRKİYE 25 PROJESİ

Verilen bilgiye göre, TOBB öncülüğünde, TEPAV ve AllWorld Network’ün birlikte yürüteceği “Türkiye Hızlı Büyüyen 25 (Türkiye 25) Projesi” ile Türkiye’nin en dinamik şirketleri dünyaya tanıtılacak.

AllWorld Network’ün Suudi Arabistan, Ürdün, Lübnan, BAE, Mısır, Güney Afrika, Hindistan ve Pakistan’da da benzer projeleri bulunuyor. Projelerde temel amaç yükselen piyasa ekonomilerindeki en hızlı şirketleri belirleyerek ortak bir iletişim ağının parçası yapmak ve aynı zamanda küresel arenada görünür kılmak.

Türkiye, AllWorld Network’ün Avrasya Hızlı Büyüyen 500 Projesi’nin pilot ülkesi olarak belirlendi. Türkiye 25 listesinde yer almaya hak kazanan şirketlerin, ulusal ve uluslararası medya aracılığıyla görünürlükleri artırılacak. Türkiye 25 finalistleri, Arabistan Hızlı Büyüyen 500 Projesi’nin Ekim 2011’de Amman’da yapılacak olan ödül törenine katılarak bölgenin en hızlı büyüyen şirketleriyle bir araya gelecek.

Türkiye’nin her yerinden ve tüm sektörlerden firmalar, Türkiye 25 listesinde yer almak üzere başvurabilecek. Başvuran şirketler, 2008-2010 dönemindeki satış gelirlerindeki büyüme performansına göre değerlendirilecek.

Satış gelirlerini en çok artıran şirket, Türkiye 25 listesinde birinci sırayı alacak.

Başvurular, www.AllWorldLive.com/eurasia-500 adresinden 30 Haziran’a kadar yapılabilecek.

Haberimizi girişimcilerimizin ilgisine ve bilgisine sunuyor, yarışmaya başvuracak girişimcilerimize başarılar diliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 6.277 kişi okudu.
Kategori: Uluslararası, Yarışma, İş Dünyası
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor