Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin yaygınlaşmasına öncülük etme amacıyla 2012 yılında başlayan Açık Akademi 130 binden fazla öğrenci ve 3 binden fazla mezunla yola devam ediyor. Üstelik bir de dünya şampiyonuyla. Detaylar haberimizde..
Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin yaygınlaşmasına öncülük etme amacıyla 2012 yılında başlayan Açık Akademi 130 binden fazla öğrenci ve 3 binden fazla mezunla yola devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde de Açık Akademi için gurur verici anlardan birini yaşandı. Microsoft Açık Akademi mezunu Kıvanç Bakdı, bu yıl 39 ülkeden toplam 2 bin 493 projenin katıldığı Uluslararası Eğitimde Bilişim Kültürü Oluşumu (e-biko) yarışmasında “Lise Seviyesinde Yazılım Geliştirme” kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu. Kıvanç ödülü SSBoard adlı projesiyle kazandı.
Açılımı “Simple & Smart Board” olan SSBoard uygulaması, Fatih Projesi kapsamında sınıflara getirilen etkileşimli tahtalarda öğretmenlerin yapacakları birçok işlem için farklı yazılımlar kullanmanın getireceği zaman kaybını ortadan kaldırmayı amaçlıyor. SSBoard, eğitimcinin sürekli elinin altında tutmak isteyeceği kütüphane, hesap makinesi, medya kütüphanesi, tarayıcı, çizim aracı ve öğrenciyle etkileşim gibi fonksiyonları dokunmatik Windows 8 arabirimi üzerinde kullanışlı bir arayüz eşliğinde sunuyor. Projeye dair detaylara ssboard.sitewebadam.com adresinden ulaşabilirisiniz.
Kıvanç yarışma sonrasında yaptığı açıklamada Açık Akademi’nin çalışmalarına yaptığı katkılardan şöyle söz etti: “Amacım, SSBoard projesiyle öğretmenler için kolay kullanım olanağı sunacak ve öğrenciler için verimli ders işlemenin yolunu açacak bir çözüm geliştirmekti. Windows 8 üzerinde hazırladığım projeyle 2 bin 500’e yakın uluslararası projenin yer aldığı e-biko etkinliğinde altın madalya kazandığım için çok mutluyum.
Açık Akademi sadece tekniğimi değil, bakış açımı da geliştirdi. Öğrenme hevesimi arttırması, verdiği örnekleri gördükten sonra neler yapabileceğimi görmem ve daha fazlasını isteyip araştırmam, kısacası bana araştırma yeteneğini aşılaması kişisel gelişimim için önemli adımlardı. Bu araştırma hevesi, yazılım alanında daha hızlı gelişmeme ve kısa sürede güzel uygulamalara imza atmama olanak sağladı. Açık Akademi sayesinde aklıma takılan soruları işin uzmanına sorarak cevap alabiliyorum, sanal sınıflara katılarak diğerlerinin deneyimlerinden faydalanabiliyorum. Eğitimlerin Türkçe olması işimi çok kolaylaştırıyor”.
Teknoloji ve Tasarım Merkezi Derneği tarafından bu yıl 10’uncu kez gerçekleştirilen Uluslararası Eğitimde Bilişim Kültürü Oluşumu (e-biko) etkinliğine 39 ülkeden 320 ortaokul ve lise öğrencisi toplam 2 bin 493 başvuru ile katıldı. Etkinlikte 7 ayrı kategoride toplam 42 bronz, 21 gümüş ve 7 altın madalya sahiplerini buldu.
Kıvanç Bakdı ve diğer açık Akademi mezunlarının ortaya koydukları başarılı projelerden sonra Microsoft Açık Akademi'nin bundan sonraki hedefi, önümüzdeki 5 yıl içinde 1 milyon kişiyi Açık Akademi programının bir parçası yapmak imiş.
Aynı zamanda bir sosyal girişimcilik projesi olan Açık Akademi hakkında merak ettikleriniz için www.acikakademi.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.
Microsoft Türkiye Blogu kaynaklı haberimizi genç okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.