Bakanlık'tan IPARD Programı ile 600'den Fazla Kadın Girişimciye Destek!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı kapsamında son 5 yılda 600'den fazla kadın girişimciye destek vererek, söz konusu projeler için 80 milyon liralık ödeme gerçekleştirdi. Detaylar haberimizde..

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı kapsamında son 5 yılda 600'den fazla kadın girişimciye destek vererek, söz konusu projeler için 80 milyon liralık ödeme gerçekleştirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, IPARD kapsamında kadın girişimcilere verilen hibe destekleri kadınların çalışma hayatına girmesini sağlamış.

Bakanlığın proje seçimlerinde öncelik verdiği özellikler;

  • Başvuru sahibinin kadın olması,
  • İşletmede çalışanların en az yüzde 50'sinin kadınlardan oluşması,
  • Yatırımın bir kadın girişimci tarafından uygulanması

Bu kapsamda son 5 yılda 600'den fazla kadın girişimcinin projesine destek verilerek, 80 milyon lira ödeme gerçekleştirildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) hibelerinden yararlanan Mersin'in Gülnar ilçesi Yarmasu Köyü'nde yaşayan Fatma Şahin, toplam maliyeti 2 milyon 357 bin 348 lira tutarında bir proje gerçekleştirdi. TKDK, bu tutarın yüzde 50'sine karşılık gelen kısmını hibe olarak işletmeci Şahin'e verdi.

Bir diğer girişimci Gülşen Özkan ise IPARD programı hibesiyle 27 bin 720 dönüm kapasiteye sahip broyler tavuk işletmesi kurdu. Programdan yaklaşık 500 bin lira hibe desteği alarak Trabzon'da yatırımını gerçekleştiren Sabahat Keleş de "365 Günlük Yaşam Alanı" adlı projesi ile kırsal turizme yeni bir tesis kazandırdı.

IPARD  Programı Nedir?

İPARD Desteği 2007-2013 dönemini içeren çok yıllı "Kırsal Kalkınma Programı" kapsamında uygulanmakta. Bu destek kapsamındaki yatırımlar, Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmekte.

IPARD Programının Amacı

Avrupa Komisyonu tarafından 25 Şubat 2008 tarihinde onaylanan Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı; Türkiye Katılım öncesi dönemdeki önceliklerini dikkate alarak sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmayı ve işletmeleri Avrupa Birliği standartlarına yükseltmeyi amaçlamakta.

IPARD Programının Hedefleri

  • Tarım sektörünün sürdürülebilir modernizasyonuna katkı sağlamak,
  • Gıda güvenliği, hayvan sağlığı, bitki sağlığı ve çevre ile ilgili AB standartlarına uyumu teşvik etmek,
  • Kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmak,
  • Tarım-çevre tedbiri ve yerel kırsal kalkınma stratejilerinin uygulanması (LEADER) ile ilgili hazırlık yapmak.

IPARD programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek için ipard.tarim.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

ipard.tarim.gov.tr haberimizi kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor