2023 Hedefi İçin Bilgi Toplumu Stratejisi'nin Uygulanması Gerekiyor!

Türkiye’nin 2023 için hedeflediği ekonomik büyüme ve sosyal kalkınmanın yöntemini belirleyen Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı yürürlüğe girdi. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin 2023 için hedeflediği ekonomik büyüme ve sosyal kalkınmanın yöntemini belirleyen Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı yürürlüğe girdi.

TBV, TÜBİSAD, TBD ve TESİD’in üyesi olduğu Dijital Türkiye Platformu (DTP), yaptığı yazılı açıklamada Kalkınma Bakanlığı’nın eşgüdümünde ve sorumluluğunda hayata geçirilecek olan Strateji’nin sorumlu bakanlıkların yanı sıra Başbakanlık tarafından da yakından izlenmesinin, ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında kritik rol üstleneceğini açıkladı.

Dijital Türkiye Platformu’nun açıklamasında şöyle denildi:

Stratejinin başarılı olması “yaptırım gücüne” bağlıdır. Dolayısıyla, konunun Kalkınma Bakanlığı eşgüdümünde ilgili kurumlar, bakanlıklar ve özellikle de Başbakanlık sahipliğinde yürütülmesi, hızlı ve etkin sonuç almada yaptırım gücü sağlayacaktır. Strateji’nin, ekonomik büyüme ve sosyal kalkınmayı desteklemesi için ise “yönetim”den ziyade, “yönetişim” anlayışı ile kurulacak bir düzende özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının da söz sahibi olmalarında büyük yarar görüyoruz.

Strateji’yi sadece Kalkınma Bakanlığı’nın değil, Başbakanlık, kamu kurumları, özel sektör ve STK’ların sahiplenmesi çok önemlidir. Çünkü Strateji’de belirlenen politikalar, ülkemizin ekonomik büyümesi ve sosyal kalkınması için bir reçetedir. Bütünüyle ekonomimizi ilgilendiren bu politikaların hayata geçirilmesine yönelik somut ve uygulanabilir projelerin üretilmesi, altyapılarının oluşturulması, yenilenmesi, bunun için gereken hukuki yapının kurulması, düzenlemelerin yapılması, Strateji’nin başarıya ulaşmasını sağlayacak birinci faktördür.

Ancak, başarıya ulaşmak için gereken ikinci faktör, ülkemizdeki veri yetersizliğini ortadan kaldıracak çözümleri oluşturmaktır. Gerek, vatandaşa açık olan istatistiki verilerin, gerekse halen kamuoyuna kapalı olan kamu verisinin kullanıma açılmasının,  Strateji’nin sağlıklı uygulanması için gerekli olduğunu vurgulamak istiyoruz. Kamu Verisinin Paylaşılması konusu, zaten Strateji’de 67. madde olarak yer almaktadır. DTP, Strateji’nin izlenmesi için yapılacak bütün çalışmaların her zaman samimi destekçisi ve gönüllü takipçisi olacaktır.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.741 kişi okudu.
Kategori: Ulusal
Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor