Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında 2007 yılında hayata geçirilen ‘Gelecek Turizmde’ Projesi kapsamında bu yıl da sürdürülebilir turizme katkı sağlayacak 3 projeye destek verilecek. Detaylar haberimizde..
Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle, sürdürülebilir turizmle yerel kalkınmaya destek vermek üzere hayata geçirilen Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu’nun üçüncü dönem başvuruları, 3 Temmuz 2015'e kadar devam edecek.
Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında 2007 yılında hayata geçirilen ‘Gelecek Turizmde’ Projesi kapsamında bu yıl da sürdürülebilir turizme katkı sağlayacak 3 projeye destek verilecek.
Yerel turizm aktörlerinin ve sivil toplum örgütlerinin kamu kuruluşları ve özel kuruluşlarla işbirlikleri geliştirerek sürdürülebilir turizm alanında iyi örneklerin çoğalmasını hedefleyen Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu için başvurular, 12 Mayıs – 3 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Seçilecek projelere fon desteğinin yanı sıra iletişim, eğitim ve mentorluk desteği de verilecek.
2012 – 2013 Yıllarında 74 İlden 440 Proje Başvuru Yaptı
Projenin ilk yılında;
- %100 Misia Projesi,
- Mardin’de Kadın Liderliğinde Sürdürülebilir Turizm Girişimlerinin Yaratılması Projesi,
- Seferihisar’ın Geleneksel Mutfağı Projesi
İkinci dönemde ise;
- Dünyanın En Eski Tapınağı Göbeklitepe’de Taş İşçiliği,
- Malatya'nın Mirası Arslantepe,
- Safranbolu Hatırası
projeleri destek kapsamına alındı.
Gelecek Turizmde 2007 Yılında Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi’yle Başladı
Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle 2007 yılında Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR)’ni hayata geçirdi. Proje kapsamında Erzurum’un Uzundere İlçesi’nde 20’den fazla ev pansiyonu açıldı ve turizme hizmet eden biri kadın derneği olmak üzere toplam 3 sivil toplum kuruluşu kuruldu. Kuş gözlemi gibi yerel festivallerin yanında, fotoğrafçılık, dağ yürüyüşü, dağ bisikleti, kamping, piknik, kano, yelken, kürekçilik, su kayağı gibi spor aktiviteleri düzenlendi. Projeyle, yerli ve yabancı turistlerin bölgeye olan ilgisinin artması sağlandı. Uzundere İlçesi, Ekim 2013’te Bakanlar Kurulu kararıyla Turizm Merkezi ilan edildi.
Proje kapsamında ayrıca 2007-2012 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi ile 27 ilde 5000 kişiye turizm eğitimleri verildi; eğitimler sonucu birçok yerel derneğin kurulmasına destek sağlandı.
Başvurulan projelerde özel sektör, kamu ve STK işbirliği büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda Türkiye’nin farklı şehirlerinde gerçekleştirilen Kapasite Geliştirme Seminerleri ile yeni dönem başvuruların kalitesini artırmak hedeflendi. İstanbul dışında 10 şehirde STK ile buluşulan seminerler kapsamında 505 kişiye sürdürülebilir turizm hakkında bilgi verildi, proje yazma teknikleri eğitimi verildi.
‘Dünyalar Senin’ Blogu Yayında
Gelecek Turizmde’ni yeni dijital platformu ‘Dünyalar Senin’ adlı bloğu hayata geçirdi. Dünyalar Senin Blog’unda Saffet Emre Tonguç öncülüğünde Refika Birgül, Billur Saatçi, Styleboom, Engin Kaban, Altuğ Galip ve Önder Koca gibi birbirinden değerli altı blogger, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki yerel kültürü ön plana çıkaran sürdürülebilir turizm projelerini ziyaret ediyorlar ve başlarına gelen güzellikleri, gittikleri yöreleri, dokundukları tarihi, sürdürülebilir turizmi ve sorumlu turist olmayı anlatıyorlar.
Unutmayın, Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu için başvurular, 12 Mayıs – 3 Temmuz tarihleri arasında alınacak.
Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu başvuru ve değerlendirme süreci ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.gelecekturizmde.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.
Haberimizi turizm sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.