08-14 Şubat haftası Girişim Haber sitemizde yayınlanan ve ekosistemimizde öne çıkan haberleri kategori kategori ilginize sunuyoruz. İşte ekosistemimizde geçen haftanın en çok okunan popüler girişim haberleri..
08-14 Şubat haftası Girişim Haber sitemizde yayınlanan ve ekosistemimizde öne çıkan haberleri kategori kategori ilginize sunuyoruz. İşte ekosistemimizde geçen haftanın en çok okunan popüler girişim haberleri..
08-14 Şubat haftası ekosistemimizde öne çıkan haberleri ilginize sunuyoruz;
TBMM Genel Kurulu'nda, Gelir Vergisi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan Kanun Tasarısı kabul edilerek yasalaştı. Buna göre, ilk defa iş kuran genç girişimcilere, üç vergilendirme dönemi boyunca kazançlarının 75 bin liralık kısmına gelir vergisi muafiyeti getirilecek.
Detaylar burada >>
Parlak kariyerini bırakarak kendi çiçektasarım atölyesini kurmaya karar veren Ayça Paksoy Sözen, Penny Blooms & Beans isimli mekanında çiçek ve kahveyi birleştiriyor. Sözen’in hedef i tasarım atölyeleri ve çeşitli çalışmalarla Türkiye’de çiçek tasarımını geliştirmek.
Detaylar burada >>
Kredi Garanti Fonu (KGF), küçük ve orta ölçekli işletmeler için sağladığı kefaletle bu işletmelere destek vermekte, yatırımlarının ve işletmelerinin finansmanında banka kredisi kullanmalarını mümkün hale getirmekte. Kredi Garanti Fonu KGF nedir? KOBİ'lere faydaları nelerdir?
Detaylar burada >>
Genç Türkiye Zirvesi, 'Türkiye’nin Geleceği, Bilgi Gençliği' vizyonuyla 6 – 8 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde 4. kez gerçekleştirilecek. Genç Türkiye Zirvesi'nin ön kayıt işlemlerini 21 Aralık 2015 – 20 Mart 2016 tarihleri web siresi üzerinden gerçekleştirilebilecek.
Detaylar burada >>
Bilkent Cyberpark sponsorluğunda, Bilkent Üniversitesi "Genç Girişimciler Kulübü"nün düzenlediği Ankara Start-Up Zirvesi bu dönem 9. kez yatırımcılar ile girişimcileri buluşturuyor. Web/Mobil tabanlı fikirlerini çalışır bir prototip/uygulama/web sitesi ile hayata geçirmiş girişimcilere melek yatırımcılar karşısında sunum yapma şansı veriyor.
Detaylar burada >>
Teknolojik ürün sahibi üreticiler, gerekli şartları sağlıyorlarsa kayıtlı oldukları Oda veya Borsalara belgeyi alabilmek için müracaat edebiliyorlar. Yerli Malı Belgesi almış olan firmalar daha sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na on-line olarak müracaat ederek Teknolojik Ürün Deneyim Belgelerini almaya başladılar.
Detaylar burada >>
Avrupa Birliği'ne üye ülkeleri veya aday ülkelerden vatandaşların, işletmelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve kamu kurumlarının katılım sağlayabildiği ve Türkiye'nin de katılım sağlayabilen ülkeler arasında yer aldığı Avrupa Birliği Hibe Programları'ndan haberdar mısınız? Programlar hakkında yeterli bilginiz var mı?
Detaylar burada >>
Sakıp Sabancı kimdir diye merak edip hayatı ve hayat hikayesi hakkında biraz ipucu istiyorsanız Sakıp Sabancı biyografisini okuyabilirsiniz. Ancak başarısının temelindeki püf noktaları yakalamak için 48 öğütten oluşan yaşam felsefesi sizin için ideal bir liste olabilir.
Detaylar burada >>
ABD’nin Connecticut Eyaleti’nde yaşayan 13 yaşındaki Mallory Kievman, hıçkırık tutmasına çözüm ararken geliştirdiği bir “lolipop”la iş ve bilim insanı olmayı başardı. Geliştirdiği lolipopa “Hiccupop” adını veren Kievman, buluşuna patent beklerken, şirket kurdu ve en genç CEO oldu.
Detaylar burada >>
Bütün sektörlerdeki firmalar “biz olmasak piyasada eksik olan ne olurdu?” diye kendilerine sorsunlar. Müşteri bir saat içerisinde üç markete girip alışveriş yapıp eve döndüğünde sizin markanızı ayrıca hatırlamayacaksa, onun sizi hatırlamanızı sağlayamayacaksanız nasıl kalıcı olabilirisiniz ki?
Detaylar burada >>
Ulaşım sektörü her geçen yıl daha da büyüyor. Sürücüsüz araçların çıkması, elektrikli arabalar, akıllı cihazlar, sensörler, veri madenciliği, uzay çalışmaları derken hayatımızdaki hemen hemen her şey daha ‘akıllı’ olmaya başladı.
Detaylar burada >>
Destek almak isteyen girişimcilerimizin doğal olarak en çok merak ettiği eğitimler, KOSGEB'in Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri oluyor. Siz değerli okurlarımıza kolaylık olması için, bu eğitimleri bu haberimiz altında güncel bir şekilde duyuruyor olacağız. Gelin öncelikle uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin ne olduğunu irdeleyelim.
Detaylar burada >>
TPE ve Avrupa Patent Ofisi işbirliğinde yürütülen “Üniversitelerde Sınai Mülkiyet Bilgisinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında oluşturulan Patent Vadisi; forumlara katılıp bilgi alışverişinde bulunabilme, sınai mülkiyetle ilgili ders verecek kişiler için hazır eğitim materyallerine ulaşabilme, kişisel yayınları paylaşabilme olanağı sunuyor.
Detaylar burada >>
Gönüllülüğü bir kurum kültürü haline getiren A&B İletişim, bünyesindeki dijital ekip mensubu gençler tarafından ortak akılla geliştirilen projenin hayata geçirilmesi için, sektörde bir ilki daha gerçekleştirerek, bu tür gönüllü çalışmalar üretip uygulamak üzere Yardımsever Ltd. şirketini kurdu.
Detaylar burada >>