OİB’den Otomotivdeki Girişimci Projelere 300 Bin TL Ödül!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), İTÜ Çekirdek Big Bang Girişimcilik Yarışması'nda Türk otomotiv sanayinin gelişimine katkı sunacak sekiz projeye toplam 300 bin TL para ödülü verdi. Detaylar haberimizde..

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), İTÜ Çekirdek Big Bang Girişimcilik Yarışması'nda Türk otomotiv sanayinin gelişimine katkı sunacak sekiz projeye toplam 300 bin TL para ödülü verdi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent tarafından düzenlenen İTÜ Çekirdek Big Bang 2017 Girişimcilik Yarışması'nda Türk otomotiv sanayinin gelişimine katkı sunacak projeleri ödüllendirdi.

OİB, Big Bang yarışmasında 8 girişimci projeye toplam 300 bin TL para ödülü dağıttı. OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu tarafından verilen projeler ve ödülleri sırasıyla tabloda yer almakta.

İşte OİB Tarafından Ödüle Layık Görülen Projeler

Proje: Hagelson

Ödül: 70 bin TL

Hagelson; oteller gibi kurumsal binalardan alınan atık halıların veya üretim tesislerinden çıkan fire halıların çöpe gitmesini ya da yalıtım malzemesi gibi tekrar geri dönüşemeyecek şekilde kullanılmasını önlüyor. Aynı zamanda bu atıklardan yeniden kullanılabilir plastik ham madde üreterek güzel bir geri dönüşüm örneği sergiliyor. 

Proje: B-Preg 

Ödül: 60 bin TL

 B-Preg ise araçların hafifletilmesine yönelik yüksek mekanik ve akustik performanslı doğal elyaf takviyeli termoplastik kompozit malzemeler üretmesi ile öne çıkıyor.

Proje: Eyedius

Ödül: 50 bin TL

Eyedius, görüntüleri otomatik anlamlandırma teknolojileri ile akıllı güvenlik çözümleri sunan bir yüksek teknoloji firmasıdır.

Proje: Ecogear 

Ödül: 40 bin TL

Ecogear, geliştirdiği hibrit cvt şanzıman sayesinde, üretilmiş ve üretilecek bütün araçları hibrit yapabilmekte.

Proje: 3DRubber 

Ödül: 30 bin TL

3DRubber, eklemeli üretim yöntemini kullanarak kauçuk burç üretimi gerçekleştirecek olan şirket, müşterilerine inovatif çözümler sunan, kauçuk parçalarda yaşanan ses ve gürültü problemine çözüm bulan, daha uzun ömürlü parçalar üreten, kauçuk burçlarda ağırlık azaltma çalışmaları gerçekleştirecek.

Proje: Nika ECU

Ödül: 20 bin TL

Nika ECU, LPG'li araçlar için yerli  tak-çalıştır elektronik kontrol ünitesidir.

Proje: TrakTS 

Ödül: 15 bin TL

TrakTS, ağır hizmet aküleri için sülfat çözme özellikli batarya yönetim sistemidir.

Proje: Simularge

Ödül: 15 bin TL 

Simularge, mühendislik simülasyonu yazılımını ve e-ticaret platformunu ekonomik ve yalın bir çözüm olarak kullanıcılarına sunar.

OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu, Big Bang kapsamında son dört yılda 135 girişimci projeye destek olduklarını ve çok güzel sonuçlar aldıklarını söyledi. Ödüle layık görülen sekiz projeden beşinin “Türkiye Otomotiv sektöründe 6. Ar-Ge Proje Pazarı ve 6. Komponent Tasarım Yarışması” etkinliğinde derece alan projeler olduğunu hatırlatan Burhanoğlu “Şimdiye dek destek verdiğimiz projeler arasında aldıkları yatırım tutarı milyon TL’leri bulanlar mevcut. Üç yılda verdiğimiz desteklerle toplam 8 milyon TL yatırım, 86 milyon TL şirket değerlemesi, 3 milyon TL ciro ve 150 kişiye istihdam sağlanması gibi skorlara vesile olduk” dedi.

Otomotiv Sektörünün Geleceğine Girişimcilerle Hazır Olacağız

Günümüzde otomotiv endüstrisinin çok hızlı değiştiğine işaret eden OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burhanoğlu, “Bu değişimde öncü olmamız da bu tür genç girişimcilerimizle mümkün. Türkiye’nin doğru ve etkili yatırımlarla bu değişimde çok büyük şansı var. Gençlerin hayallerinin peşinde koşması için elimizden geleni yaparsak, aynı oranda gelecekle ilgili başarılı işlerin sektöre kazandırılmasını sağlayabiliriz. Bunu Türkiye ve endüstri için bir kazanç olarak görüyoruz. Sanayi sektörü çok hızlı bir şekilde servis sektörüne doğru ilerliyor. Servis sektöründe de yeni uygulama ve iş modelleri çıkacak. Buna en güzel hazırlığımız, bu tür girişimleri desteklemekle olacak. Bu anlamda OİB olarak gençlerin hayalini gerçekleştirmeye ve Türkiye’de girişimciliği desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor