İş Arama Yaklaşımınızı Değiştirmenin 5 Yolu

Hayalinizdeki işi bulmak için çabalıyor musunuz? Eh, dürüst olmak gerekirse, o kadar kolay değil! İş arama sürecinin bir parçası olan tüm prosedürlere iyi hazırlandığınızdan emin olmalısınız.

İş bulmaktan başvuruya kadar CV hazırlama ve mülakat verme gibi her aşama eşit derecede önemlidir. Hayalinizdeki işe kavuşmak için iş arama sürecinde her detayı düşündüğünüzden emin olmanız ve her şeyi yapmanız gerekiyor. Bunun için bazı etkili iş arama yöntemleri üzerinde çalışmanız gerekiyor. Bu yöntemleri sizler için bir liste halinde bir araya getirdik.

İş arama sürecinizi daha sorunsuz ve sonuç odaklı hale getirmenin bu etkili yolları hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

1. Çevrimiçi Etkileyici Bir Profil Oluşturun

Bizler, her şeyin web üzerinden sunulduğu dijital bir dünyanın vatandaşlarıyız. Herhangi bir kuruluşta bir pozisyona başvuracaksanız, işe alım uzmanlarının yapacağı ilk şey sizi çevrimiçi bulmak ve profilinizi değerlendirmektir. Kendinizi web'de mümkün olan en iyi şekilde sunduğunuzdan emin olun. Google, LinkedIn, Twitter, Facebook ve hatta Instagram dahil olmak üzere dijital ayak izine sahip olduğunuz tüm çevrimiçi kanalları içerir.

LinkedIn, sosyal profilinizi öne çıkarmanıza ve birlikte çalışmak istediğiniz şirketlerle etkileşime geçmenize olanak tanıyan en uygun çevrimiçi kanaldır. Ayrıca bu, belirli bir organizasyonun çalışma kültürünü ve nasıl onun değerli bir parçası olabileceğinizi anlamanıza da yardımcı olacaktır. Sosyal medyadan ve diğer çevrimiçi kanallardan stratejik olarak yararlanmak, istediğiniz işi bulmanızda size çok yardımcı olacaktır.

2. Profesyonellerle Bağlantı

Kurun Geniş bir ağa sahip olmak, kariyeriniz söz konusu olduğunda size çok yardımcı olabilir.

iş mi buluyorsun

Sorun yok! Tavsiyeler için ağınızdaki profesyonelleri istemeniz yeterlidir. Bazen çok çeşitli ve geniş bir profesyonel ağınız olduğunda, iş siz iş aramak yerine sizi bulmaya gelir. Bu, ancak profesyonellerle bağlantı kurup etkileşime geçtiğinizde ve onları ağınızın bir parçası yaptığınızda mümkündür. Bu kişiler, sizinle hayalini kurduğunuz iş arasında bir köprü görevi görebilir. Sadece ağınızı nasıl kullanacağınızı bildiğinizden emin olun.

3. Güçlü Bir Özgeçmiş Kullanın

Bir özgeçmiş veya CV, profesyonel profilinizin ön yüzü olarak hizmet eder. Her işe alım görevlisinin bir özgeçmişi analiz etmek için kendi yolu vardır. Kendinizi bir şirketin potansiyel çalışanını idealize etme şeklini sunamıyorsanız, işe alım şansınız oldukça sınırlıdır. Bu nedenle özgeçmişinizin başvurduğunuz işin niteliğine uygun olduğundan emin olmanız çok önemlidir.

ile ilgili bir sorununuz varsa, CV hazırlama cv oluştur ücretsiz için bir özgeçmiş oluşturucu kullanabilirsiniz. Bu, bir organizasyonun gereksinimlerine göre olağanüstü bir özgeçmiş hazırlamanıza olanak sağlayacaktır. Tüm iş gereksinimlerini aklınızda tutarken özgeçmişinizi uyarlayarak kendinizi açılışa uygun olarak gösterin. İşe alım yapanlar kesinlikle böyle bir hedefli özgeçmişi takdir edeceklerdir.

4. Özgeçmişinizi Etkili Bir Ön Yazı ile Tamamlayın

Bir ön yazı, pek çok başvuranın kendilerini bariz bir şekilde uygun olarak sunmakta başarısız olduğu başka bir aşamadır.

İşvereninize, potansiyel çalışanlarında ihtiyaç duydukları tüm gerekli becerilere sahip olduğunuzu söylemek, onlara ilham vermek için kaçınılmazdır. Özgeçmiş, bir kişinin becerileri ve deneyimi hakkında kısa bir fikir verir. Bir kapak mektubu özgeçmişi tamamlar ve özgeçmişte verilen tüm noktaları detaylandırır. Ayrıca, bir parçası olduktan sonra kuruluşa nasıl sevgiyle hizmet edeceğinizi tercüme etmenizi sağlar.

Etkili bir kapak mektubu oluştururken sorun yaşıyorsanız, işte size bir ipucu. Etkileyici bir ön yazının resmine rastlarsanız ancak şablonun alındığı kaynağı bilmiyorsanız, avınızı kolaylaştırmak için bir Google görsel arama yapmanız yeterlidir. Beğendiğiniz bir kapak mektubunun görüntüsünü yüklemeniz gereken görselle arama yöntemini kullanarak kapak mektubunu resimli arama yapmanız yeterlidir. Resmi yükledikten sonra, ters işlem görsel arama, kapak mektubunuzu düzenlemek için ideal bir şablon bulmak için size sonuçları getirecektir.

5. Bir İş Görüşmesine İyi Hazırlanın

Daha önce de belirtildiği gibi, iş arama sürecinin her aşaması eşit derecede önemlidir. Bir adımı gözden kaçırıp diğerine daha fazla odaklanamazsınız. Röportaj vermek kolay bir süreç değildir. Bu sürece iyi hazırlandığınızdan emin olun. Ağınızda zaten kuruluşta çalışan bir kişi varsa, onlara o şirketteki görüşme sürecini sorun ve buna göre hazırlanın.

Ayrıca, her görüşmecinin sorması gereken bazı bariz sorular vardır; bu nedenle, bu sorulara iyi hazırlanmanızı sağlamak çok önemlidir. Son olarak, görüşmeciden bazı sorular sormak gerekir. Örneğin, çalışanlar için kıyafet kuralları veya ek avantajlar hakkında soru sorabilirsiniz.

Sonuç

Son tahlilde, özellikle işsizken iş aramak oldukça sinir bozucu. Özgeçmişleri işverenlere ve işe alım görevlilerine rastgele göndermek tatmin edici sonuçlar getirmeyecektir. İstediğiniz sonucu elde etmek için kutunun dışında düşünmeniz gerekir. Başarılı bir kariyerin önünü açmak için bir iş bulmak için yukarıda tartışılan 5 yolu uyarlayabilirsiniz.

Rehber içeriğimizi girişim firmalarıda (startup'larda) iş arayan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor