PİLOT'un 11. Dönemi İçin Seçilen Girişimler Belli Oldu

Türk Telekom'un kurumsal girişim sermayesi şirketi TT Ventures'ın Girişim Hızlandırma Programı PİLOT'un 11. dönem girişimleri belli oldu.

TT Ventures'ın Girişim Hızlandırma Programı PİLOT'un 11. dönemine seçilen 7 girişim yeni dönemde, TT Ventures tarafından 50 bin dolarlık yatırım alma ve Türk Telekom ile iş birliği yapma fırsatını elde edecek. Ayrıca, bu girişimler Amerika'daki girişimcilik ekosistemine yönelik global bir vizyon kazanacakları ve işlerini geliştirebilecekleri iki haftalık bir programa katılacaklar.

Yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonucunda egaranti, Finceptor, FINSO, F-Ray/JetScoring, Link Robotics, Medialyzer ve Sensemore girişimleri programa kabul edildi.

Fintech, web3, yapay zeka, üretim ve pazarlama teknolojileri gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren bu girişimler, Türk Telekom'un sunduğu özel imkanlardan faydalanarak, alanlarında uzman profesyonellerden ve deneyimli girişimcilerden alacakları geri bildirimlerle girişimlerini daha da geliştirme fırsatına sahip olacaklar.

Girişimler aynı zamanda, Türk Telekom ile iş birliği yapma imkanını da değerlendirebilecekler. Programı başarıyla tamamlayan ekipler, fikirlerini seçkin yatırımcıların katıldığı PİLOT Demo Day etkinliğinde sunma şansına sahip olacaklar.

PİLOT'un 11. Dönemine Seçilen Girişimler

  • egaranti, garanti belgelerini dijitalleştiren ve tüketicilere garanti süreçlerini tek bir platformdan kontrol etme olanağı sunan bir web uygulaması olarak faaliyet gösteriyor.
  • Finceptor, Web3 projelerinin token halka arzı (ICO) öncesi likidite finansmanı, ICO ve ICO sonrası dönemlerde fon sağlama işlevi gören bir yatırım platformu olarak hizmet veriyor.
  • FINSO, tüketicilerin kredi ile alışveriş yapmalarını sağlayan bir finans uygulaması. Bankalar ve BNPL (Al, Şimdi Öde) kredi sağlayan kurumlarla entegrasyon yaparak müşterilerin mobilyadan okul ücretlerine kadar her sektördeki alışverişlerini tek bir dokunuşla istedikleri finans kuruluşundan karşılamalarını sağlıyor.
  • F-Ray/JetScoring, bankaların, finansal kuruluşların ve tedarikçilerin müşteri risklerini ölçebilmeleri için otomatik finansal risk değerlendirme raporları üretmelerine yardımcı olan bir analiz ve raporlama platformu.
  • Link Robotics, kamera, ataletsel ölçüm ünitesi, GNSS gibi farklı sensör verilerini kullanarak geliştirdiği sensör füzyon motoru sayesinde geleceğin mobilitesi için hassas, güvenilir ve kesintisiz konum bilgisi sağlayan navigasyon sistemleri geliştiriyor.
  • Medialyzer, reklam verenlerin medyadan daha iyi geri dönüşler elde etmelerine yardımcı olan bir SaaS girişimir. İkinci ekranlardan elde edilen online verilere dayanarak TV ve radyo reklamlarının performansını ölçüyor ve iyileştirmeler yapıyor.
  • Sensemore ise, makine sağlığı analizi için tasarlanmış donanım, yazılım ve yapay zeka destekli araçlar ile güvenilirlik odaklı bir varlık ve bakım yönetimi platformu sunuyor.

TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan yaptığı açıklamada, 2013'ten bu yana Türkiye'nin girişimcilik ekosistemini güçlendirme ve erken aşama girişimlerle iş birliği yaparak onları dünya sahnesine taşıma amaçları doğrultusunda çalıştıklarını belirtti. Özhan ayrıca, TT Ventures'in girişim sermayesi yatırım fonu ve PİLOT mezunları da dahil olmak üzere girişimlere yatırım yaparken, San Francisco'da açılan TT Ventures Ofisi ile girişimleri küresel arenaya bağlama hedefi taşıdığını ifade etti.

Türk Telekom'un girişimcilere yönelik ofis imkanları sağladığı Santral binası ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Girişimcilik Merkezi ile girişimlere geleceğe yönelik fikirleri hayata geçirme fırsatı sunduğunu söyleyen Özhan, desteklenen girişimlerin başarılı projelere imza atmalarının gurur verici olduğunu vurguladı. Özhan, TT Ventures ve PİLOT aracılığıyla Türk Telekom'un teknoloji birikimini ve deneyimini girişimlere aktarmaya devam edeceklerini de belirtti.

Sizler için derlediğimiz haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor