17. Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması Başvurularınızı Bekliyor

Garanti BBVA’nın, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Ekonomist dergisi iş birliğiyle 17’ncisini düzenlediği “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması” için başvurular başladı.

Mart 2024’te gerçekleşecek ödül töreni ile kazananların açıklanacağı yarışmada; “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi” ödülünü alacak girişimci 200 bin TL, “Türkiye’nin Yöresinde Sürdürülebilir Fark Yaratan Kadın Girişimcisi”, “Türkiye’nin Gelecek Vadeden Kadın Girişimcisi”, “Türkiye’nin Kadın Sosyal Etki Girişimcisi” ve “Türkiye’nin Kadın Kooperatifi” kategorilerinin birincileri ise 150 bin TL’lik ödülün sahibi olacak.

Yarışmaya bu yıl eklenen “Türkiye’nin Kadın Kooperatifi” kategorisinde kadınlar tarafından kurulan ve işletilen, kadınlar üzerinde ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan olumlu etkiler yaratma odaklı çalışmalar yapan kadın kooperatifleri yarışacak.

17 Yıldır Düzenleniyor

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, toplumsal ve ekonomik hayatta kadının güçlenmesinin üzerinde en çok durulan konuların başında geldiğini belirterek, “Garanti BBVA olarak, sürdürülebilir ekonomik ve toplumsal kalkınma için kadınların güçlenmesine, içlerindeki potansiyeli gösterebilmelerine, yaşamlarında değişim ve gelişim yaratmalarına katkı sağlamak amacıyla uzun yıllardır çalışıyoruz. Türkiye’de öncü olduğumuz Kadın Girişimci programımız kapsamında kadın girişimciliği ve kadının iş hayatına katılmasını desteklemek amacıyla 17 yıldır ülkemizde pek çok ilki gerçekleştirdik. Bütüncül bir yaklaşımla finansman sağlama, eğitim, cesaretlendirme ve yeni pazarlara açılma olmak üzere dört temel başlıkta ele aldığımız çalışmalarla ekosisteme sürdürülebilir katkı sağladığımıza inanıyoruz. Bu çalışmaların en önemli ayağını oluşturan ‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi’ yarışmasıyla 2007’den beri kadın girişimcilerin önündeki görünmez engelleri kaldırıp motivasyonlarının artmasına, başarı hikâyelerinin duyulmasına ve rol model olmalarına destek oluyoruz” dedi.

Cesaret ve özgüven örneği

Birçok kadının hayatına dokunduklarını ifade eden Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

“Toplamda 43 bini aşan başvuruyla, dayanışma topluluğu yarattığımız yarışma sayesinde, birçok kadının hayatına dokunduk. 2007’den bu yana kadın girişimcilerin el attığı her işte başarısının katlanarak arttığını gördük. Kadın girişimciler sadece yarışmaya başvurarak bile büyük kazanım elde ediyor. Bu adımla büyük bir cesaret ve özgüven örneği gösteriyorlar. Cesaretleri de işlerini geliştirme konusunda motivasyonlarını artırıyor, böylece işlerine ve ekonomiye daha fazla katkı sağlıyorlar. Yıllar içinde gördük ki; yarışmamıza başvuran pek çok kadın girişimci işini büyütürken, kadınların istihdamını destekliyor, sosyal fayda sağladığı projelerle etki alanını genişletiyor. Bir kadına bile ulaşmak ve dayanışma içinde olmak çok önemliyken birlikte büyük bir ekosistem oluşturduk. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlarken kadının güçlü ve her anlamda eşit olması daha da önem kazandı. Dolayısıyla Cumhuriyet’in 100’üncü yılında başarısıyla kadınlara ilham olmak isteyen kadın girişimcileri ve kooperatifleri yarışmamıza ve ailemizin parçası olmaya davet ediyoruz.”

Potansiyeli 100. yılda gösterelim

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu da yarışma hakkında şunları söyledi:

“KAGİDER olarak kurulduğumuz günden bu yana bir yandan kadın girişimci sayısının artması, kadınların iş hayatında daha fazla yer alması, diğer yandan güçlü rol modellerin görünür olması için çalışıyoruz. Bu anlamda ‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi’ yarışmasına çok önem veriyoruz. Bu yıl 17’ncisi gerçekleşecek yarışmaya her yıl artan bir ilgi olduğunu görmekten dolayı çok mutluyuz. Bizi daha da mutlu eden bu yarışmada derece alan kadın girişimcilerin uluslararası yarışmalarda başarılı olduğunu görmek. Bu yıl ilk kez Türkiyenin Kadın Kooperatifi kategorisinde de ödül verileceği için çok mutlu ve heyecanlıyız. KAGİDER olarak kadın kooperatifleri bizim çok önem verdiğimiz bir alan ve bu alanda çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Yaptıkları başarılı çalışmaların ödülle taçlandırılacak olması çok değerli. Ben buradan tüm kadın kooperatiflerini yarışmaya katılmaya davet ediyorum. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların gücünü, dinamizmini ve potansiyelini Cumhuriyet’in 100’üncü yılında hep birlikte gösterelim.”

Son başvuru tarihi 15 Kasım 2023 olan 17. Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması hakkında detaylı bilgi için garantibbvakadingirisimci.com web adresini ziyaret edebilir, başvuru için buradaki sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi kadın girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor