İki Girişimci Arkadaşın İşçilikten Patronluğa Giden Başarı Hikayesi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan pazarlamacı Faruk Tutal ve tezgahtar Süleyman Alaboğa, kafa kafaya verip silah fabrikası kurdu. Yurt dışına ihracat yapan iki girişimci 90 kişiye istihdam sağlıyor.

İş insanı Faruk Tutal, okul hayatının ardından bir süre marketlerde kasiyerlik yapmış. İlçede gıda sektöründe depo ve reyon görevlerinde bulunduğunu anlatan Tutal, uzun yıllar pazarlamacılıkla uğraştıktan sonra av tüfeği üretimi yapmaya karar vermiş.

Tutal, konfeksiyon mağazasında tezgahtarlık yapan arkadaşı Süleyman Alaboğa ile sektöre girişi hikayelerini şöyle özetliyor:

"İlk başta av tüfeği ve malzemelerini bayilere satıyorduk. 2013'te yurt dışına malzeme satmaya başladık. İki yıl sonra da belli bir noktaya gelince 'ürünümüzü kendimiz üretelim ve satalım' düşüncesiyle firmayı kurduk. 9 ay kadar önce de bu yeni fabrikaya taşındık. Daha iyi kaliteli malzeme yapmaya başladık. Üç yıldır da Amerika ile ticaret yapıyoruz. 2021'de 35 bin tüfek ihracatı gerçekleştirdik. Bu yıl da 55 bin tüfek ihracatı yapacağız."

İhracatta Talepler Her Yıl Artarak Devam Ediyor

Üretime başladıktan sonra başarının hemen gelmediğini, bazı sıkıntılar yaşadıklarını ve buna rağmen hedeflerinden hiç vazgeçmediklerini anlatan Tutal, şunları ekliyor:

"İnsanın isteyip de yapamayacağı hiçbir şey yok. Bir dönemler sıkıntılar da yaşadık. Şu anda 90 kişiyi istihdam ediyoruz. Yivsiz av tüfeği, yarı otomatik ve pompalı ürün üretiyoruz. Amerika'da ağırlıklı olarak şarjörlü gruplarımız revaçta. Hem fiyat olarak hem performans olarak iyi bir yere geldi. Her geçen yıl da adetleri yükselterek gidiyoruz. Şu anda tesis güvenliğine başvuru yaptık. Yıl sonuna yivli grubuna da başlayacağız."

Faruk Tutal ve Süleyman Alaboğa'nın girişimciliği ile Amerika'da bir marka haline gelen Tokarev'i daha yakındna incelemek için tokarevarms.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor