KOSGEB'in Yeni Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu Oldu

Bilişim Vadisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'na (KOSGEB) başkan olarak atandı.

Sanayi, teknoloji ve üretim ile katma değer yaratan vatandaşlara kredi desteği sunan KOSGEB'e teknoloji sektöründe hizmet veren Ahmet Serdar İbrahimcioğlu'nun atanması, hayata geçirilecek desteklerde değişikliğe gidilebileceği fikrini oluşturdu.

Ahmet Serdar İbrahimcioğlu Kimdir?

2008 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan İbrahimcioğlu'nun üniversite yıllarındayken imalat sektöründe girişimi oldu. Mezun olmasının ardından inşaat sektöründe çalışmaya başlayan İbrahimcioğlu; endüstriyel tesis, sanat yapıları ve konut projelerinde yöneticilik yaptı.

2012 yılında Teknoloji girişimcisi olarak KOSGEB ve MÜSİAD destekli Kuluçka merkezinde yer aldı. 2013 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Yapı İşletmesi Bölümü'nde “Sürdürülebilir Yapılarda Gayrimenkul Değerleme” konulu çalışma yaptı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark'ta Teknik Müdür ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan İbrahimcioğlu, 2019 yılında “Bilişim Sektöründe Teknolojinin Planlanması” tezi ile ikinci Yüksek Lisansını Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamladı.

Kasım 2018'de Bilişim Vadisi Genel Müdürü olarak göreve başlayan İbrahimcioğlu, Gebze Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü'nde “Kriz ortamlarında Teknoloji odaklı Sanayinin Dayanıklılık (Resilience) Kapasitesinin Araştırılması” adlı doktora çalışmasına devam etmektedir.

Brüksel Merkezli İnovasyon ve Teknoloji Derneği başkanlığını yapan İbrahimcioğlu, Türk teknoloji girişimcilerinin uluslararası projelerde daha fazla yer alabilmesi için lobi faaliyetleri yapıyor.

İbrahimcioğlu, Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı Dijital Oyun ve Animasyon Geliştirme A.Ş. ile Türk oyun geliştirme ekosistemine katkı sunarak ülkemizin ve özellikle gençlerin küresel dijital ekonomiden daha fazla yararlanması için çalışmalar yürütüyor.

Milli Teknoloji Hamlesi, Sürdürülebilirlik, Sanayinin Dijital Dönüşümü, Yatırım Fonları kapsamında üniversitelerde, ulusal ve uluslararası etkinliklerde anahtar konuşmacı olarak yer alan Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, aynı zamanda Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı mütevelli heyet üyesi.

KOSGEB destekleri hakkında detaylı bilgi için kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekler/3/destekler web adresini ziyaret edebilir, Yeni KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu'nu linkedin ve twitter profillerinden takip edebilirsiniz.

Yeni KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu'nu tebrik ediyor, haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor