Gençler, Hasat Hibe Programı Proje Başvurularınızı Bekliyor

Cevdet İnci Eğitim Vakfı’nın gençlere yönelik faaliyetlerinin bir parçası olarak bu yıl ikincisini düzenlediği Hasat Hibe Programı’nın başvuru tarihi 30 Ekim 2023’e uzatıldı. İşte detaylar..

Hayallerinden heyecan duyan bir toplumda yaşamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Cevdet İnci Eğitim Vakfı, geçen yıl pilot uygulama olarak başlattığı Hasat Hibe Programı’nın bu yıl ikincisini düzenliyor.

Cevdet İnci Eğitim Vakfı Hasat Hibe Programı, lisansüstü düzeyde bir programa kayıtlı öğrencilerin, Hava, Su ve Toprak odağında sürdürülebilirlik ile ilişkili projelerinin hayata geçirilmesini desteklemek amacıyla tasarlandı. İçerik danışmanlığını ve kolaylaştırıcılığını Originnovation’ın yaptığı, İnci Holding’in desteklediği program, Türkiye’de sivil toplum ve özel sektör iş birliğinde gerçekleşen ve tematik olarak uygulanan ilk hibe programı olma özelliğini taşıyor.

İnci Vakfı Güç Kaynağı Ece Elbirlik Ürkmez, Hasat Hibe Programı ile ilgili olarak, “Cevdet İnci Eğitim Vakfı olarak 38 yıldır farklı yaş gruplarından öğrencilerle eğitim programlarımızı sürdürüyoruz. Gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakma sorumluluğumuz ile sürdürülebilirlik stratejimize uyumlu olarak çocuklara ve gençlere yönelik faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Doğaya verilmekte olan hasarı onarmayı amaçlayan projeler geliştiren lisansüstü öğrencilere destek olmak adına hayata geçirdiğimiz Hasat Hibe Programı’nda geçen yıl on projeyi destekledik. Proje sahipleriyle sürekli iletişimde kalarak, gelişim süreçlerini de gözlemleme fırsatımız oldu. Ne mutlu bize ki Hasat Hibe Programı’yla teması olan öğrenciler, bizden aldıkları hibe haricinde TÜBİTAK ve girişimcilik ekosisteminin yatırımcılarından farklı destekler alarak projelerini geliştirmeye devam ettiler. Öğrencilerin hibe haricinde ihtiyaç duydukları farklı destekler olduğunu görerek, bu yıl program desteklerimizi genişleterek mentorluk ve yatırımcı buluşmalarını da sürece dahil ettik. Böylece projeler, mentorluk desteğiyle ihtiyaç duydukları alanlarda geliştirmeler yapabilecek ve potansiyel yatırımcılarla temas etme olanağı kazanacaklar” diye konuştu.

Program Lisansüstü Öğrencileri Destekliyor

Ege Bölgesi’nde yer alan üniversiteler başta olmak üzere, Türkiye’nin her bölgesinden lisansüstü düzeyde bir programa kayıtlı öğrenciler; Hava, Su ve Toprak odağında sürdürülebilirlik ile ilişkili projeleriyle katılabilecek. Projeye başvuru yapabilmek için bölüm ya da alan sınırlaması bulunmuyor. Geçen yıl başvuran öğrenciler bu yıl da katılabilecek. İlgili üniversitelerin tüm bölümlerine açık olan program çok disiplinli yaklaşımları da destekliyor.

Toplam hibe tutarı 1 milyon TL olacak

İnci Vakfı tarafından Hasat Hibe Programı kapsamında hibe, mentorluk ve yatırımcı buluşmaları olmak üzere 3 ana başlıkta destekler verilecek. İlk aşamada 20 projeye mentorluk desteği, 10 projeye proje başına 50 bin TL’lik hibe desteği verilecek. Kazanan bir projeye de inovasyon özel ödülü olarak Erdem Kaya Patent tarafından patent desteği verilecek. Ayrıca seçilen projeler, 2024 yılında da ihtiyaç alanları doğrultusunda mentorluk desteği ve Gelişim Hibe Desteği alacak.

Bu yıl programın toplam hibe tutarı 1 milyon TL’ye ulaşıyor. Finale kalan projeler, mentorlar, jüri üyeleri, yatırımcılar, İnci Holding ve grup şirket yöneticileri Aralık’ta Hasat Zamanı etkinliğinde proje paylaşımı, hibe sonuçlarının açıklanması ve kutlama için bir araya gelecek.

Hibe ve gelişim desteği almaya hak kazanan proje sahipleri, mentorluk süreci ve jüri sunumlarında kendileri için belirlenen gereklilikleri yerine getirmeleri halinde değerlendirilerek hibeyi eşit miktarda Hasat Zamanı’ndan sonra alabilecek. Hasat Zaman’ında proje sahipleri aynı zamanda potansiyel yatırımcılarla da bir araya gelme şansı yakalayacaklar.

Son başvuru tarihi 30 Ekim

Hibe Programı’na en fazla 7 kişilik ekipler, 12 Eylül 2023 ve 30 Ekim 2023 tarihleri arasında incivakfi.org üzerinden başvuru yapabilir. Öğrenciler programa; Hava Su Toprak Onarımı, Kaynak Verimli Kullanımı, Atık Yönetimi, Enerji Kaynakları, Çevre Dostu Ürün ve Hizmetler ve Tedarik Zincirinde Sürdürülebilirlik konularındaki projelerle başvurabilir. 

Unutmayın, son başvuru tarihi 30 Ekim. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor