Medya Alanında Yeni Birlik Girişimi: Türk Haber Ajansları Birliği

"Medyada Birlik ve Gelecek Vizyonu" konulu Türk Haber Ajansları Medya Zirvesi 6 Kasım 2023 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirildi. Türk Haber Ajansları Birliği ATNA kuruldu ve Serdar Karagöz ilk dönem başkanı seçildi.

"Medyada Birlik ve Gelecek Vizyonu" konulu Türk Haber Ajansları Medya Zirvesi 6 Kasım 2023 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirildi. 

Zirve sırasında bir konuşma yapan Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, Türk Devletlerinin medya ajanslarının birliğinin ve medya alanındaki gelecek vizyonunun önemini vurguladı. Ayrıca dezenformasyon ve sahte bilgilerle mücadele için Türk Devletlerinin ilgili makamlarının ortak faaliyetlerinin verimli olacağını ifade etti.

Türk Haber Ajansları Medya Zirvesi çerçevesinde AA (Türkiye Cumhuriyeti), AZERTAC (Azerbaycan Cumhuriyeti), Kabar (Kırgız Cumhuriyeti), Qazcontent (Kazakistan Cumhuriyeti) ve UZA (Özbekistan Cumhuriyeti) Türk Haber Ajansları Birliği’nin Kurulmasına İlişkin Ortak Deklarasyonu imzaladılar.

Türk Haber Ajansları Birliği ATNA'nın 1. Genel Kurulu Anadolu Ajansı'nın (AA) ev sahipliğinde yapıldı. ATNA'nın ilk genel kurulunda AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz ilk dönem başkanı seçildi.

Birlik ile ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Türk Devletler Teşkilatı hakkında detaylı bilgi için turkicstates.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz. diğer Türk Devletler Teşkilatı içeriklerimizi de inceleyebilirsiniz

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor