Hummingdrone 1.5 Milyon Dolar Değerlemeyle Yatırım Aldı

Otonom dron ve yazılımlarını kullanarak güneş enerjisi sektörünün verimliliği için analiz çözümleri geliştiren Hummingdrone, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 1,5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı.

Hummingdrone, Otonom drone ve yazılımlarını kullanarak güneş enerjisi sektörünün verimli bir şekilde büyümesine katkı sağlayan analiz çözümleri geliştiriyor. Termal ve yüksek çözünürlüklü kameralarla donatılmış dronelar, güneş enerjisi tesislerinin yönetimini hassas denetleme ile yenilikçi bir seviyeye taşıyor. İnsansız hava araçları geliştiren Hummingdrone, hem de bu araçların verimli kullanılmasını sağlayacak yazılım sistemlerini de geliştiriyor.

2019 yılının mayıs ayında iki ortak Orkun Aşa ve İpek Görgeç tarafından kurulan şirket, son bir senede üretim kaybı nedeniyle oluşabilecek yaklaşık 300 bin dolar kaybın önüne geçti.

Uçtan uca denetim ve raporlama hizmeti sunuyoruz

2017 Eylül ayından beri drone’un alt sistemlerinin geliştirilmesi için çalıştıklarını belirten Aşa ve Görgeç, “2020 yılının Mayıs ayından bu yana da görüntü kıymetlendirme platformumuzu geliştiriyoruz. Hummingdrone, endüstriyel ihtiyaçlar için otonom drone ve analiz çözümleri sunar. Geliştirdiği otonom drone’lar ile enerji sektöründe hızlı, güvenli, doğru veri toplama sorunlarını çözer. Yapay zeka temelli görüntü kıymetlendirme platformu INSPECT, varlıkların dijital ikizini çıkararak, otomatik raporlar üretir. Hummingdrone, geliştirdiği çözümler ile enerji sektöründe denetim süreçlerini hızlandırır ve kolaylaştırır. Şu anda güneş enerjisine odaklıyız. Güneş enerjisi santrallerinin (GES) denetimini drone ile yapıyoruz. GES’lerin dijital ikizini çıkararak arızalı ve bakıma ihtiyaç duyan sistemleri yapay zeka ile tespit ederek otomatik olarak raporluyoruz. Yaptığımız denetimler sayesinde, bakım süreçlerini hızlandırıyor ve üretim kayıplarının önüne geçiyoruz. GES yatırımcıları ve EPC firmaları için uçtan uca denetim ve raporlama hizmeti sunuyoruz.” dedi.

Hedef 50 milyon dolarlık kaybın önüne geçmek

Hummingdrone’nun 20’ye yakın firma ile çalışarak, kentsel haritalamadan, afet yönetimine, tarımdan, enerji nakil hatlarının denetimine çok çeşitli alanlarda havadan değerli içgörüleri sunarak problemlerin çözümüne katkı sunduğunu da vurgulayan Aşa, “Dünyada GES’lerdeki üretimin yaklaşık %5’i arızalar ve bakımsızlık sebebiyle kaybediliyor. Bu oran Türkiye’de ortalama %7.5 civarında. Geliştirdiğimiz teknoloji sayesinde güneş enerjisi santrallerindeki üretim kayıplarının önüne geçerek yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisi yatırımlarına güç katmak istiyoruz. Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 1,5 milyon dolar değerleme üzerinden aldığımız yatırımla hedefimiz 2025 sonuna kadar 50 milyon dolarlık kaybın önüne geçerek, güneş enerjisi yatırımlarını güçlendirmek.

Dünyada bu alanda öncü 3 girişimden biriyiz

Dünyanın birçok bölgesinde otonom endüstriyel insansız hava aracı geliştiren girişimler var. Biz verilerin yapay zeka ile toplanmasını sağlayarak daha kaliteli ve daha doğru veri toplanmasını sağlıyoruz. Ayrıca geliştirdiğimiz state-of-the-art görüntü kıymetlendirme platformu sayesinde, rakiplerimizin manuel olarak incelediği verileri biz yapay zeka sistemlerimiz sayesinde otomatik olarak inceleyip sonuçları raporlayabiliyoruz. Bu alanda dünyada öncü 3 girişimden biriyiz.” şeklinde konuştu.

Hummingdrone hakkında detaylı bilgi için hummingdrone.co web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyor, diğer Yatırım haberlerimizi de incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor