Halk Yatırım Girişimleri Yatırımcılarla Buluşturuyor: Fonlabüyüsün

Halk Yatırım hizmeti olarak Paya Dayalı Kitle Fonlaması faaliyetinde bulunan Fonlabüyüsün'de yatırım turuna çıkan Non Nocere ve Afara, yatırım turlarını başarıyla tamamlayıp, toplamda 1140 yatırımcıdan talep toplayarak hayata geçti.

Fonlabüyüsün, bir Halk Yatırım hizmeti olarak 30 Eylül 2021 tarihinde Paya Dayalı Kitle Fonlaması faaliyetinde bulunmak üzere, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmişti. Halk Yatırım bünyesinde faaliyet gösteren Fonlabüyüsün, Türkiye’nin paya dayalı kitle fonlaması aracılık hizmetleri veren ilk platformlarından.

Fonlabüyüsün, girişimcilere projelerini geniş bir kullanıcı ve yatırımcı kitlesine tanıtma; kar ortaklığına dayalı finansman modeliyle ihtiyacı olan finansman kaynağının yanı sıra potansiyel müşterileri bulma şansı veriyor. Yatırımcılara ise kaliteli ve yüksek potansiyele sahip yenilikçi projelere ulaşma; seçtiklerine yatırım yapma olanağı sunuyor.

Fonlabüyüsün, paya dayalı kitle fonlamasında adil ortaklık kültürünü vurgulayan yapısı ile, girişim yatırımları dünyasına yeni bir soluk getirme amacıyla yola çıkmış. Platform, temel olarak yaşam evresinin erken aşamalarında bulunan derin teknoloji şirketlerine odaklı. Bu kapsamda, platform sadece:

  • küresel pazarı hedefleyen,
  • kurumsal müşterilere odaklı (business–to-business: B2B),
  • yenilikçi mühendislik çözümleri ve endüstriyel ürün ve / veya hizmet sağlayan,
  • sürdürülebilirliği ve döngüsel ekonomi kavramını esas alan,
  • ticarileşme evresine yakın, ileri teknoloji tabanlı girişim ve şirketlerin,

büyüme finansmanını hedefleyerek faaliyet göstermekte. Küresel pazarda büyüme potansiyeline sahip, teknolojiyi üreten ve doğru kullanan, kurumsal müşterileri hedefleyen girişimlerin ülkemizin büyüme hedefleri ve yüksek katma değerli ihracatına yapacağı katkı, tüm ekosistem paydaşları için oldukça faydalı olacak.

Fonlabüyüsün, girişimciler ile yatırımcıları buluşturmaya devam ediyor

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Halk Yatırım hizmeti olarak Paya Dayalı Kitle Fonlaması faaliyetinde bulunan Fonlabüyüsün'de yatırım turuna çıkan Non Nocere ve Afara, yatırım turlarını başarıyla tamamlayıp, toplamda 1140 yatırımcıdan talep toplayarak hayata geçti.

Geleceğin şirketlerinde pay sahibi olma fırsatı sunan Fonlabüyüsün'deki yeni girişim projesi, Gaziantep Teknopark kuluçka girişimi olan Tusmec Robotik Sürü Sistemleri oldu.

Birçok sektöre uygun otonom heterojen sürü sistemler ve yazılımları üreten Tusmec, insan müdahalesi olmadan bağımsız olarak çalışabilen ve otonom olarak karar verme kapasitesine sahip bir teknoloji sunuyor.

İnsansız hava (İHA) ve kara araçlarıyla (İKA) entegre çalışan ve küresel pazarı hedefleyen Tusmec, öncelikle tarım ve lojistik sektörüne derin teknoloji odaklı çözümler getiriyor. Görüntü izleme ve analiz kapsamında yazılım ve algoritma çalışmaları gerçekleştiren Tusmec, İHA ve İKA'lar sayesinde afet alanlarında da etkin şekilde kullanılarak, afetzedelere ulaşımda, arama kurtarma çalışmalarına hız kazandırmayı amaçlıyor.

Fonlabüyüsün hakkında detaylı bilgi için fonlabuyusun.com web adresini ziyaret edebilir, fonlabuyusun.com/createProject adresinden proje başvurunuzu yapabilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor