Oyun Sektörüne Bir Yatırım Daha: Last Bite Games

Boğaziçi Ventures 2023 yılı bitmeden oyun sektörüne yaptığı yeni bir yatırımı daha duyurdu. Yaratıcılığı ve özgün tasarımlarıyla öne çıkan Last Bite Games’i BV Growth Fonu portföy şirketleri arasına dahil eden Boğaziçi Ventures’ın oyun şirketi yatırımları 28 adede ulaştı.

Yapıcı-yıkıma inanan ve teknoloji merkezine alan girişimlere yatırım yaparak Türkiye girişimcilik ekosistemini desteklemeye devam eden Boğaziçi Ventures, ürünleri ile global pazarda büyüme potansiyeli yüksek, sağlam iş modelleriyle donanmış yetenekli Türk girişimcilerine yatırım yapmaya devam ediyor. Şirket, finansal desteğin ötesinde portföyündeki girişimlere mentorluk yaparak ve geniş iş ağını açarak uluslararası büyümelerine destek vermeyi önceliklendiriyor.

Boğaziçi Ventures 2023 yılı bitmeden oyun geliştirme alanında yenilikçi bir yaklaşım benimseyen ve sektördeki varlığını giderek güçlendiren Last Bite Games’i BV Growth Fonu portföy şirketleri arasına dahil etti. Boğaziçi Ventures Yönetici Ortağı Burak Balık, bu yeni yatırım ile oyun portföyünün çeşitliliğinin genişlediğine işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti;

Oyun ekosisteminde pek çok yatırımımız mevcut. Last Bite Games ile bizler de kendimize yeni bir deneyim ve misyon ediniyoruz. Çok inandığımız Türk Indie geliştiricileri ekosistemine daha yakın olma fırsatı yakaladığımız bu yatırımımız ile bu ekosistem için deneyimli ekibi ile Last Bite Games, oyun geliştirme sektöründe sürdürülebilir büyüme ve yenilikçi projelerle adından söz ettirmeyi amaçlıyor ve biz de bu amaçları doğrultusunda kendilerine bu yolculuklarında eşlik ediyor olacağız. Boğaziçi Ventures olarak, yenilikçi düşünceleri ve yaratıcılığı teşvik ederek, Türk oyun sektörünün evriminde öncü bir rol üstlenme kararlılığımızı bu yatırımımız ile bir kez daha gösterdiğimize inanıyorum.

Last Bite Games, İstanbul merkezli yenilikçi bir oyun stüdyosu olarak, CEO ve Kurucu Kağan Orun liderliğinde, mobil ve indie oyun geliştirme alanlarında dikkat çekici başarılar elde etmeye devam ederken Türkiye'nin önde gelen indie oyun stüdyosu olmayı hedefliyor. Teknoloji ve pazarlama stratejileriyle öne çıkan Last Bite Games, çeşitli projeler için esnek araç setleri ve etkili sosyal medya hedeflemesi kullanıyor. Swarm Grinder adlı bir oyun üzerinde çalışan Last Bite Games bu oyun ile oyuncuları kendine has evrilen hücrelerle dolu bir dünyaya davet ediyor. Piksel sanat grafikleriyle tasarlanmış aksiyon dolu bir roguelite deneyimi yaşayan oyuncular, kök salmış düşmanlarla savaşarak yollarını açarken çeşitli öldürme ve yükseltme öğelerini toplayarak benzersiz bir oyun tarzını deneyimliyorlar. Last Bite Games’in Kurucusu Kağan Örün, yatırım hakkında düşüncelerini  şöyle dile getirdi;

Indie'nin kalbinden gelen Last Bite Games ile yatırım devi Boğaziçi Ventures'ın beraber attığı adımlar umuyoruz ki Türk Indie geliştiricilere ve Türk yatırımcılara ilham olacaktır. Oyun sektöründe, yatırımcının indie stüdyolara yatırım yapmak ve stüdyoların yatırım sürecinin yönetilmesi hakkında eksik bilgilere sahip olduğunu düşünüyoruz. Boğaziçi Ventures ile birlikte başarıyla tamamladığımız bu sürecin, Türkiye indie oyun sektöründeki stüdyolara ve yatırımcılara rehberlik etmesini umuyoruz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor