Türkiye, Oyun Sektöründe En Çok Yatırım Yapan Ülke!

Teknoloji dünyasının en çok yatırım yapılan alanlarından biri olan oyun sektörü, globalde olduğu kadar ülkemizde de önemli yatırımlara sahne oluyor. Açıklanan son verilere göre; Türkiye, oyun ekosistemine yapılan yatırımlarda 333 milyon dolarla Avrupa’da birinci; toplam girişimcilik yatırımlarında ise 4. sırada. İşte detaylar..

Teknoloji dünyasının en çok yatırım yapılan alanlarından biri olan oyun sektörü, globalde olduğu kadar ülkemizde de önemli yatırımlara sahne oluyor. Açıklanan son verilere göre; Türkiye, oyun ekosistemine yapılan yatırımlarda 333 milyon dolarla Avrupa’da birinci sırada; toplam girişimcilik ekosistemi yatırımlarında ise dördüncü sırada yer alıyor. Bu kapsamda eğlence sektörüne yeni bir soluk kazandıran Tureks Uluslararası Fuarcılık, oyun sektörünün Türkiye’deki en büyük ve en kapsamlı uluslararası buluşması için hazırlıklarını hızlandırdı. Her sene sektörde en yeni trendlerin belirlendiği Uluslararası Eğlence, Park, Spor ve Rekreasyon Alanları Endüstrisi Fuarı ATRAX-AQUAFUN, 11. sini Tureks Uluslararası Fuarcılık iş birliğinde 11-13 Ocak 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenleyecek. Bu yıl fuar, 3 holün 5 hole çıkarılmasıyla daha geniş bir alanda gerçekleştirilirken, konular da tematik olarak ayrılarak katılımcıların ilgi alanlarına göre daha özelleştirilmiş bir deneyim yaşayabilmelerine zemin hazırlayacak.

Uluslararası Eğlence, Park, Spor ve Rekreasyon Alanları Endüstrisi Fuarı ATRAX-AQUAFUN, sektördeki yenilikleri yakından takip etmek ve iş bağlantıları kurmak isteyenler için önemli bir etkinlik olmaya hazırlanıyor. 22 ülkeden 300'den fazla firmanın ürünlerini sergileyeceği ATRAX- AQUAFUN; eğlence ve oyun alanları, tema parklar, su parkları, havuz ve spa merkezleri, spor, açık hava aktivite alanları, park, peyzaj, yeşil alanlar, bahçeli yaşam, tesis güvenliği ürünleri ve daha birçok seçeneği aynı çatı altında global alıcıları ile buluşturacak.

Atrax Fuarı Hazırlıkları, %70'lik Büyüme ile Hız Kazanıyor

Tureks Uluslararası Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı ve Fuar Organizatörü Nergis Aslan, fuarın 3. yılında UHE- Türkiye Ulusal Havuz Enstitüsü Derneği ile yapılan iş birliğinin fuarın iddiasını ve büyüme grafiğini daha da ileriye götüreceğini vurgulayarak şunları söyledi;

Tureks Uluslararası Fuarcılık olarak yönümüzü uluslararası pazara çevirmiş durumdayız.   Fuarımızın uluslararası bilinirliği için yıl boyu aralıksız süren bir çalışma gerçekleştiriyoruz.  Bunun sonucunu da her yıl artan katılımcı ve ziyaretçi sayısı ve ilgisi ile aldığımızı görüyoruz. Tüm dünyada bilinen ATRAX Fuarı’ nın 11. yılındayız. Üçüncü yılına hazırladığımız AQUAFUN, uluslararası arenada artık tanınıyor, uluslararası katılımcılarımız var. Aynı zamanda dünyanın her yanından çok sayıda ziyaretçi talepleri alıyoruz. Fuarın ziyaretçi yoğunluğunun, Türkiye'nin yanı sıra Ortadoğu, Balkan ülkeleri, Kafkas ülkeleri, Afrika ülkeleri, Rusya, Ukrayna ve diğer Avrupa ülkelerinden olacağını bekliyoruz.

Küçülen Evler, Büyüyen Bahçeler Trendi Atrax 2024’te

Aslan, tüm konuların tematik olarak ayrıldığı belirtilerek şöyle devam etti;

11-13 Ocak 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek olan fuar; 4, 5, 6, 7 ve 8 numaralı salonlarda zengin ürün çeşitliliği sunacak. Salon 7'de oyun alanları, otomat makineleri ve kapalı alan eğlenceleri sergilenecek; Hall 6 ve 5'te parklar, kamusal alanlar, oyun ekipmanları, spor tesisleri, açık hava fitness konseptleri ve açık alan tesis güvenliği için tel çit sistemleri yer alacak. Salon 4 tamamen havuz, spa, wellness gibi su eğlencelerine ayrılmışken, Salon 8'de bahçeli yaşam, yeşil alanlar, bahçe konfor ürünleri, tiny house gibi keyif ürünleri sergilenecek. Tüm konular, tematik olarak ayrılmış salonlarda ortak bir vitrinde bir araya getirilecek ve bu sayede katılımcı firmalar yerel yönetimler, planlamacılar, yatırımcılar, mimarlar, okullar ve sektör firmalarını içeren hedef kitlelerine tek bir yerden ulaşabilecek. Küçülen evler büyüyen bahçeler trendi de fuarın ilgi çekici konularından biri. Artan nüfus ve yaşam alanlarının kısıtlı olması nedeniyle evler küçülmekte, ancak bahçelere olan talep artmakta. Bu doğrultuda, fuarda bahçe tasarımı ve bahçe aktiviteleri gibi konulara da yer verilecek.

11-13 Ocak 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenleyenek Uluslararası Eğlence, Park, Spor ve Rekreasyon Alanları Endüstrisi Fuarı ATRAX-AQUAFUN hakkında detaylı bilgi ve katılım başvurusu için atraxexpo.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi oyun sektöründeki okurlarımı başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor