2024 Yılında İlk Yatırım Alan BTM Girişimi Exar Oldu

BTM girişimi Exar, 2.4 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım tutarı, şirketin Ar-Ge faaliyetlerini güçlendirmek ve yurtdışı pazarlarda genişlemesi amacıyla kullanılacak. İşte detaylar..

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) girişimlerinden EXAR, 2024 yılında yatırım alan ilk girişim oldu. EXAR’a yatırım yapan isimler Actonn VC, Soner Babüroğlu ve Ozan Kozan oldu. Yapılan yatırım 2.4 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşti.

EXAR, ürettiği AR, VR ve XR teknolojileriyle; sanal fabrika turlarından uzaktan yönetilebilen teknik/mekanik operasyonlara, CAD senkronizasyonlu sanal ürün deneyimleme araçlarından AR destekli görsel simülasyonlara, VR& XR çalışmalarından, 3D konfigüratörlere kadar geniş bir yelpazede çeşitli sektörlere çözümler sunuyor.

Ar-Ge’ye yatırım yapacak

EXAR; AR ve VR teknolojilerine ek olarak, bünyesinde yapay zeka entegrasyonları, nesnelerin interneti (IoT), bulut sistemleri, teknolojileri geliştirerek ve tüm bu teknolojilerin yatay ve dikey olarak birbirleriyle koordineli çalışabildiği teknolojik ekosistemler kurarak firmalara, geleceği bugünden yakalama fırsatı sunan 360 derece çözümler hazırlıyor.

EXAR kurucu ortağı Hasan Koyuncu alınan bu yatırımın, şirketin Ar-Ge faaliyetlerini güçlendirmek ve yurtdışı pazarlarda genişlemek amacıyla stratejik bir şekilde kullanılacağını açıkladı. Koyuncu sözlerine şöyle devam etti;

Bu kaynaklar, inovasyon ve teknolojik gelişmelerle rekabet avantajımızı artırmak için Ar-Ge projelerine yönlendirilecek ve aynı zamanda uluslararası arenada varlığımızı güçlendirmek için pazar geliştirme faaliyetlerine harcanacaktır.

BTM girişimlerinden EXAR hakkında detaylı bilgi edinmek için btm.istanbul/girisimler/exar web adresini ziyaret edebilirsiniz. AA kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor