Türkiye'nin Değirmencilerinden Önemli Ticari Güç Birliği

Un, tahıl, bakliyat, yem işleme endüstrisi ve değirmencilik sektöründe dünya liderliğine koşan yerli üreticileri küresel rekabette daha güçlü pozisyona taşıyacak imzalar atıldı. Protokol, sektörde konsolidasyon sağlayacak. İşte detaylar..

Türkiye’nin en başarılı sektörleri arasında yer alarak üretiminin %90’ını ihraç eden değirmen ve sektör makineleri üreticilerine uluslararası rekabette önemli avantajlar sağlayacak olan iş birliği, DESMÜD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Demirtaşoğlu ve İDMA Uluslararası Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Ali Kalkan’ın katılımıyla düzenlendi. Sektörün en büyük sivil toplum kuruluşu olan DESMÜD ile sektörün en büyük ticaret buluşmalarını organize eden İDMA; 2023 yılında 4,2 milyar dolarlık ihracat başarısı gösteren sektörün dünya liderliğe giden yolculuğunda güçlerini birleştirdi.

170’den fazla ülkeye yerli mühendislerin geliştirdiği teknolojileri ulaştıran un, tahıl, bakliyat, yem işleme endüstrisi ve değirmencilik sektörü, 2024 yılı için belirledikleri 5 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak için güç birliği gerçekleştirdi. DESMÜD ve İDMA arasında gerçekleşen protokol, sektörün uluslararası ticarette görünürlüğünü ve hacmini artacak. Gerçekleşen anlaşmanın değirmencilik sektöründe ulusal ve uluslararası alanda yeni bir çağın kapısını araladığını belirten DESMÜD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Demirtaşoğlu şunları söyledi;

“Bu anlamlı birliktelik, Türkiye'nin değirmencilik sektöründeki potansiyelini daha da güçlendirecek ve uluslararası platformlarda önemli bir konum elde etmesine katkı sağlayacak. DESMÜD olarak, sektörümüzün gelişimi için stratejik adımlar atmaya devam ediyoruz. İDMA Uluslararası Fuarcılık ile yapacağımız ortaklık, sektörümüzün tanıtımı, inovasyonu ve uluslararası alanda rekabet gücümüzün artırılması için büyük bir fırsat sunuyor. Bu iş birliği, değirmencilik sektörünün yenilikçi ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlemesine olanak tanıyacak. İki kurumun bir araya gelmesi, sektördeki en son teknolojilerin paylaşılmasını, araştırma-geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesini ve sektördeki en iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasını sağlayacak. Üyelerimizin ve sektör paydaşlarımızın rekabetçiliğini artırmak, iş birliklerini güçlendirmek ve sektörümüzü uluslararası alanda temsil etmek için sürekli çaba sarf ediyoruz. Türkiye'nin değirmencilik sektörü, dünya çapında daha görünür hale gelerek küresel arenada etkisini artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. DESMÜD olarak, bu iş birliğinin sektörümüze ve üyelerimize büyük faydalar sağlayacağına inanıyoruz. İDMA Uluslararası Fuarcılık ile birlikte, değirmencilik sektöründe daha fazla yenilik, iş birliği ve büyüme için çalışmaya devam edeceğiz. Sektörümüzün uluslararası alanda daha da yükselmesini ve Türkiye'nin değirmencilikteki potansiyelinin tam anlamıyla ortaya çıkmasını dört gözle bekliyoruz..

 “İmzaladığımız protokol, sektörümüze uluslararası rekabette önemli kazanımlar sağlayacak” 

Un, tahıl, bakliyat, yem işleme endüstrisi ve değirmen makinaları üreticilerinin yükselen ihracat rakamlarına düzenlediği uluslararası fuarlarla katkı sağlayan İDMA Uluslararası Fuarcılık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Ali Kalkan, imzalanan protokolle gerçekleşen güç birliği ile ilgili şunları söyledi;

20 yıl önce sektörün ilk ve tek uluslararası fuarı olarak başlayan İDMA fuarları, yerli üreticilerimizin ihracat başarısında lokomotif rol üstlendi. İki yıllık periyotlarla sektörün dünyadaki ticaret merkezi konumunda yer alan İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz fuarlarımızı yeni bir vizyonla üreticilerimiz için farklı potansiyeller sunan ülkelerde de gerçekleştirmeye başladık. İhracat başarısı her geçen yıl dahada artan üreticilerimizin ticaret hinterlandını genişletmek için artık her yıl bir İDMA fuarı düzenliyoruz. Bir yıl İstanbul’da bir yıl ise potansiyeli yüksek pazarlarda gerçekleştirdiğimiz İDMA fuarlarımız hem katılımcı firmalarımızın hem de ziyaretçilerimizin teveccühünü kazanıyor. Yurt dışında önemli başarılara imza attığımız İDMA Rusya ve İDMA Endonezya fuarlarımızın ardından 2-4 Mayıs 2024 tarihleri arasında anavatanımızda 10’uncu İDMA İstanbul Fuarı’mızı gerçekleştireceğiz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, 10’uncu İDMA İstanbul fuarımıza hazırlandığımız süreçte, sektörümüzün en büyük ve en önemli sivil toplum kuruluşu olan DESMÜD ile güç birliği içerisinde olmaktan büyük gurur duyuyoruz. İmzaladığımız protokol ile sektörümüzün uluslararası rekabette önemli kazanımlar sağlaması için birlikte çalışacağız.

DESMÜD ve İDMA Uluslararası Fuarcılık’ın imzaladığı protokolle birlikte Türkiye’nin değirmencilik sektöründe daha rekabetçi bir konuma gelmesi ve uluslararası alandaki başarısını daha geniş coğrafyalarda göstermesi hedefleniyor.  Gerçekleşen iş birliğiyle Türkiye’nin değirmencilik sektöründe sahip olduğu tecrübe ve uzmanlığın daha da artırılması, dünya değirmencilik sektöründeki liderliğinin güçlendirilmesi bekleniyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor