Bilim ve Araştırma İş Birlikleri İçin 100 Bin Sterlin Fon Desteği

‘Uluslararası Bilim Ortaklıkları Fonu’, araştırma iş birlikleri programı ile Türkiye ve Birleşik Krallık’tan araştırmacılara, küresel sorunlara çözüm sunmaları için 100 bin Sterlin’a kadar fon desteği sunuyor. İşte detaylar..

Birleşik Krallık Bilim, Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kurulan ve British Council’ın geliştirme ortaklarından biri olduğu ‘Uluslararası Bilim Ortaklıkları Fonu’, araştırma iş birlikleri programı ile Türkiye ve Birleşik Krallık’tan araştırmacılara eşsiz bir fırsat sunuyor. Birleşik Krallık ve Türkiye arasındaki stratejik araştırma ve inovasyon ortaklıklarını desteklemek üzere hayata geçen program, araştırmacı ve yenilikçileri üç ana küresel tema üzerinde uluslararası iş birlikleri oluşturmaları için fon sağlıyor. 

İki ülkedeki üniversiteler ve araştırma kurumları arasındaki ortaklıkları kapsayan ‘Uluslararası Bilim Ortaklıkları Fonu’, küresel zorluklarla mücadele eden araştırmaları desteklemek ve kolaylaştırmak üzere ikili araştırma ve inovasyon iş birliklerini finanse ediyor. Araştırma iş birlikleri programının ana temaları arasında; ‘dayanıklı gezegen’ başlığı altında temiz enerji, iklim, tarım teknolojileri ve çevresel dayanıklılığa; yapay zeka, kuantum ve geleceğin telekomünikasyonunu içeren ‘dönüştürücü teknoloji’lere ve ‘sağlıklı insanlar, hayvanlar ve bitkiler’ başlığında biyogüvenlik, küresel sağlık ve pandemiler, genomik, dijital sağlık ve antimikrobiyal direnç konularına yer veriliyor. 

Birleşik Krallık’tan bir proje lideri ve Türkiye’den bir proje ortağı bulunması şartı koşulan ve 100 bin Sterlin’e kadar fon sağlanacak olan programa başvuruların, Türkiye’nin kısa ve orta vadeli ekonomik kalkınması veya sosyal refahı üzerinde olumlu bir etki yaratacak çözümler sunması bekleniyor. 12 Mart 2024 tarihine kadar başvurulabilen açık çağrı hakkında detaylı bilgi ve başvuru formuna, British Council Türkiye web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

British Council Ülke Direktörü Gill Caldicott şunları söyledi;

 Birleşik Krallık Bilim, Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı tarafından potansiyeli mümkün kılmak ve refahı teşvik etmek için tasarlanan bu fonun, Birleşik Krallık'ın önde gelen araştırma ve inovasyon kuruluşlarından oluşan konsorsiyumun dağıtım ortaklarından biri olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu heyecan verici programla, araştırma ve inovasyonu uluslararası ilişkilerimizin merkezine koyarak Birleşik Krallık araştırmacılarını ve yenilikçilerini çağımızın ana temaları üzerinde dünyanın dört bir yanındaki meslektaşlarıyla birlikte çalışmaları için destekleyeceğiz. Uluslararası Bilim Ortaklıkları Fonu’nun Türkiye ve Birleşik Krallık arasında başarılı stratejik araştırma ve inovasyon iş birliklerine kapı aralamasını arzuluyoruz.

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris, Birleşik Krallık’ın Uluslararası Bilim Ortaklığı Fonu’nun, Birleşik Krallık ve Türkiye’den en iyi bilim insanlarının £337 milyonluk küresel fona başvurarak birlikte çalışmalarına olanak sağlayacağını söyledi. Morris şunları söyledi;

Fon, bir ülkenin tek başına yapabileceğinden daha büyük, daha iyi bilimin sağlanmasına yardımcı olacak ve sadece uluslararası çalışmayla gerçekleştirilebilecek önemli araştırma ve yeniliklerin önünü açacak. Bu fon, bilim ortaklığına olan bağlılığımızın bir kanıtıdır.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor