Trendbox 20 Milyon TL'lik Yatırım Turunu Tamamladı

Perakende sektörünün alışveriş datasını gerçek zamanlı olarak analiz eden Trendbox, Finberg gibi önemli paydaşların da katılımıyla gerçekleşen yatırım turunda 20 milyon TL değerinde tohum yatırım aldı. İşte detaylar..

Perakende sektörünün alışveriş datasını gerçek zamanlı olarak analiz eden satış ve pazarlama stratejileri için raporlayan Trendbox, güçlü ortaklarla yoluna devam ederek etkili bir yatırım turuna imza attı. Yatırım turunu 20 milyon TL tohum yatırım ile tamamlayan Trendbox, aldığı yatırım ile ilk 3 sene içerisinde 5 farklı ülkeye açılmayı ve stratejik iş birliklerini Avrupa ve Türki Cumhuriyetlere yaymayı hedefliyor.

Trendbox yeni yatırım ile ayrıca, yapay zekâ temelli ürün ve proje geliştirmenin, ürün çeşitliliğini artırmanın yanında iş birliklerini ve perakende satış noktalarını da artıracak. Trendbox Genel Müdürü Ozan Tezer şunları söyledi;

Perakende sektöründe rekabetin her geçen gün artarak devam ettiği günümüzde, pazarlama stratejileri ve karar verme aşamalarında verinin önemini bir kez daha anlıyoruz. Trendbox olarak, perakende devlerine bu rekabetçi piyasada çok önemli bir güç olan anlık veri ve veri analizi hizmeti sunarak, kullanıcılarımızın ciddi bir avantaj yakalamasını sağlıyoruz. Aldığımız yatırımla birlikte Türkiye’nin önde gelen perakende teknolojisi (Retail Tech) startup’ı olduğumuzu kanıtladık. ‘Perakendeden Fintek’e’ (Retail to Fintech) mottosuyla çalışmalarımıza hız katacak bu yatırımla, yeni ürünler ve araçlar geliştirmeye devam edeceğiz. Türkiye’nin en büyük perakende markalarının Trendbox ile verinin gücünü keşfetmelerini sağlamayı hedefliyoruz.

“Yurt dışı açılımlarımızı hızlandıracağız”

Trendbox olarak girişim yolculuklarında çok önemli virajlardan birini başarıyla tamamlamaktan mutluluk duyduklarını vurgulayan Tezer, sözlerine şöyle devam etti:

Bu başarımız başta Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Bilgen olmak üzere özverili bir ekip çalışmasının sonucudur. Trendbox olarak, yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz iş birliklerimizle hem şirketimize hem de iş ortaklarımıza güç katıyoruz. Başarıyla tamamladığımız yatırım turuyla beraber ekibimizi büyüterek yurt dışı açılımlarımızı hızlandıracağız. Türki Cumhuriyetler ve Avrupa’da ofis açılışlarımızı en kısa sürede gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Finberg Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin ise şu değerlendirmede bulundu:

Perakende teknolojisi alanında Türkiye’nin güçlü girişimler çıkarma potansiyelinin çok yüksek olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle Finberg olarak bu alandaki yatırımlarımızı artırarak ilerliyoruz. Trendbox, perakende sektörüne yönelik büyük veri analizi ve anlık raporlama yetenekleriyle iddialı ve yenilikçi bir konuma sahip olmasıyla dikkatimizi çeken bir girişim oldu. Bu yatırımla birlikte, bölgesel bir oyuncu olmaya giden yolda hızlı adımlarla ilerlemeye başlayacaklarını düşünüyoruz.

Finberg hakkında detayı bilgi için finberg.com.tr web adresini, Trendbox hakkında detayı bilgi için www web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor