İnci Radar, Start-Upları İnovasyona Çağırıyor!

Açık inovasyon programı İnci Radar ve Türkiye’nin lider jant üreticisi Maxion İnci Jant Grubu; teknoloji tedarikçisi firmalara “Konteyner Sevkiyatlarında Yenilikçi ve Sürdürülebilir Palet Çözümleri” başlığıyla inovasyon çağrısı yaptı. İşte detaylar..

İnci Holding’in açık inovasyon programı İnci Radar, Türkiye’nin lider jant üreticisi Maxion İnci Jant Grubu’yla birlikte girişimci firmalara Konteyner Sevkiyatlarında Yenilikçi ve Sürdürülebilir Palet Çözümleri başlığında inovasyon çağrısında bulundu.

Çağrıda, teknoloji tedarikçilerinden “Alternatif jant taşıma malzemelerinin araştırılması ve 1 adet konteynere mevcutta 432 adet yükleme yapılan “22,5x11,75” trailer jantının yükleme adedinin artırılarak çevreci ve yenilikçi ürün geliştirilmesi” isteniyor.

İnci Radar, başvuru yapacak teknoloji tedarikçilerinden; tahta palet yerine karbon ayak izini azaltacak alternatif malzemeler sunmalarını, farklı paketleme malzemelerinin kullanılmasını, CO2 salınımının ve birim navlun maliyetlerinin azaltılmasını, konteyner içi yükleme adedinin artırılmasını, maliyet avantajı sağlamasını, çözümün müşteri tarafında da uygulanabilir ve yaygınlaştırılabilir olmasını bekliyor.

Şirket, aradığı teknoloji tedarikçisi özelliklerini ise şöyle sıraladı:

  • Çevresel Uyum ve Sürdürülebilirlik: Teknoloji tedarikçisinin sunacağı palet alternatifleri, çevre dostu malzemeler kullanarak üretilmiş olmalı ve lojistik operasyonların çevresel etkilerini en aza indirgeyerek sürdürülebilirliği desteklemelidir.
  • İnovatif Malzeme Teknolojileri: Yenilikçi malzeme teknolojilerine odaklanan tedarikçiler tercih edilmelidir. Örneğin, hafif ve dayanıklı kompozit malzemeler, geleneksel paletlere göre avantaj sağlayabilir.
  • Modüler Tasarım: Paletlerin modüler tasarımı, farklı taşıma ihtiyaçlarına uygun çözümler sunabilir. Modüler paletler, ölçeklendirme ve özelleştirme konularında esneklik sağlayabilir.
  • Dayanıklılık ve Performans: Palet alternatifleri, ağır yükleri taşıma kapasitesine sahip olmalı ve çeşitli lojistik ortamlarında dayanıklılığı kanıtlanmış olmalıdır.
  • Lojistik Entegrasyon Yetenekleri: Teknoloji tedarikçisi, paletlerin mevcut lojistik sistemlere sorunsuz bir şekilde entegre edilebilmesini sağlayacak teknolojik altyapıya sahip olmalıdır.
  • Maliyet Etkinlik: Çözümün maliyet etkin olması, palet değişimini veya geçişini düşünen işletmeler için önemlidir. Daha az bakım gerektiren ve uzun ömürlü paletler sunabilen tedarikçiler avantaj sağlayabilir.

İşlerini büyütme fırsatı sunuyor

Üç modüllü kapsayıcı yapısı ile geliştirdiği teknolojiye değer katan İnci Radar, teknoloji alanında faaliyet gösteren girişimcileri, İnci Holding ve ağındaki tüm profesyonellerle bir araya getirerek girişimcilere işlerini büyütme, sektör oyuncuları ise mevcut sorunlarına çözüm fırsatları bulabilecekleri bir ekosistem sağlıyor.

Üç farklı alanda destek sağlıyor

Karşılıklı sinerji oluşturulabilmesi için İnci Radar’a, İnci Holding’in stratejik odak alanlarıyla paralel şekilde enerji depolama, Endüstri 4.0, otomotiv, tedarik zinciri-lojistik ve endüstride sürdürülebilirlik alanlarında çözüm sunacak teknoloji şirketleri başvurabiliyor. Program, ağ oluşturma, mentorluk-danışmanlık ve doğrudan yatırım fırsatı olmak üzere 3 farklı alanda sunduğu desteklerle, girişimcilere büyüme odaklı değer katmayı amaçlıyor.

Programa kabul edilen girişimler, İnci Holding ve ağında yer alan sanayi kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları, yatırımcılar ve mentorlar gibi tüm paydaşlara ulaşma fırsatı yakalıyor; bu girişimlere ayrıca eşleştirme ve danışmanlık desteği de sunuluyor. Teknoloji firmasının geliştirdiği çözüm önerisi, İnci Holding Grup şirketlerinin ve tedarikçilerinin iş problemlerine yönelik ise Pazar Uyumu Testi de yapılabiliyor.

İnci Radar girişimcileri yatırım fırsatları için ise, İnci Holding’in stratejik yatırımcısı olduğu Vinci Girişim Sermayesi şirketiyle doğrudan görüşme ve kendini tanıtma imkanı bulabiliyor. Vinci ayrıca, kriterlerinin uygunluğuna göre girişimciyi ağında yer alan diğer risk sermayesi ve kurumsal risk sermayesi ile iletişim kurması için de yönlendirebiliyor.

İnovasyon çağrısı ile ilgili başvurular 26 Ocak 2024 tarihi itibariyle başladı. Çağrıya katılmak isteyen firmalar, başvurularını 20 Şubat 2024 tarihine kadar inciradar.com web sitesi üzerinden yapabilir ve programla ilgili tüm detaylara ulaşılabilir. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor