Google, AI Destekli Eğitim Teknolojilerini Sürekli Geliştiriyor

Yapay zeka uygulamaları konusunda teknoloji devlerinin yarışı, hız kazandı. Google’da üretken yapay zekayı kullanarak sınıf yönetiminden, soru, ders planları oluşturmaya değin yeni eğitim teknolojilerini açıkladı. İşte detaylar..

Amerikan teknoloji devi Google, sınıf yönetimi, erişilebilirlik ve soru ve ders planları oluşturmaya yönelik üretken yapay zeka destekli yeni özelliklerini duyurdu.

Google’ın üretken yapay zekası, öğretmenlere ders planları hazırlayacak.

Şirket, yanıtlar ve genel ipuçları oluşturmak için yapay zekayı kullanan Alıştırma setleri özelliğinin artık 50'den fazla dilde mevcut olduğunu belirtti. Ayrıca Google, uygulama setlerini ve video sırasında sorulan etkileşimli soruları yönetmek için yeni bir Kaynaklar sekmesi sunuyor.

Google Workspace'e yönelik üretken yapay zeka aracı Duet AI'nın öğretmenlere ders planı hazırlama konusunda yardımcı olabileceğini belirtti.

Google, öğretmenlerin artık bu yılın ilerleyen dönemlerinde Classroom'da farklı gruplar oluşturabileceklerini söyledi. Ayrıca farklı gruplara farklı görevler atayabilirler.

Artık eğitimciler, Google Workspace'te bulunan e-imza özelliği aracılığıyla onaylar veya sözleşmeler için kolayca imza toplayabilir. Google ayrıca, eğitimcilerin ödev tamamlama ve not eğilimleri gibi istatistiklere bakabilmesi için Classroom analizlerini de güncelliyor. Şirket, Google Meet'e 30 dilde altyazı ve birden fazla ana bilgisayarı sabitleme yeteneği gibi özellikleri de ekliyor.

Google AI destekli eğitim teknolojileri hakkında detaylı bilgi için edu.google.com/why-google/ai-for-education sayfasını inceleyebilirsiniz.Bloomberg HT kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor