Tether'in 2023 Yılı Net Kârı 6.2 Milyar Dolar Oldu

Tether Holding, şirketin finansal durumunu gösteren 2023 yılı 4. çeyreğine ilişkin rapor yayımladı. Rapora göre Tether, 97 milyar doları aşan bir rezerve ulaşırken, 2023 yılını da 6,2 milyar dolarlık net kârla tamamladı.İşte detaylar..

Tether Holding, dünyaca ünlü bağımsız denetim firması BDO tarafından yayımlanan 2023'ün dördüncü çeyreğini kapsayan rapora dair görüşlerini açıkladı. Bu rapor Tether'in Konsolide Rezervler Raporunun (CRR) doğruluğunu açığa çıkarırken, 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla grubun elinde tuttuğu varlıkların dökümünü ayrıntılı olarak sundu.

Dördüncü çeyrekte mali performans açısından 2,85 milyar dolarlık rekor bir kâr elde edilirken, bu miktarın yaklaşık 1 milyar doları net işletme kârından geri kalanı ise Altın ve Bitcoin rezervlerinin değerlendirmesinden geldi. Fazla rezervler ise tüm zamanların en yüksek artışıyla 5,4 milyar dolara ulaştı. Geri kalan 640 milyon dolar, çeşitli stratejik projelere harcandı. Bunların yeni ayrılmış bir VC şemsiyesi altında tutulacağı ve konsolide rezervler raporunun dışında kalacağı da belirtildi. Bu nedenle, yapılan yatırımların token rezervleri üzerinde herhangi bir etkisi olmadığı ve gelecekte de olmayacağı açığa çıktı. Yıl sonunda yayımlanan BDO raporunda da teyit edildiği gibi yüksek likit varlıklarla teminat altına alınan ödenmemiş teminatlı krediler, fazla rezerv olarak bilinen birikmiş kârlarla karşılandı.

Tether aynı zamanda token rezervlerinden teminatlı kredi riskini kaldırma hedefine ulaştığını da duyurdu. Bu tür teminatlı krediler genellikle güvence altına alınmış olsa da şirket, riskin tamamını karşılamaya yetecek kadar fazla rezerv biriktirdi. Bu durum topluluğun geçmişte dile getirdiği endişelere de bir yanıt oldu. 

2023 yılı net kârı 6,2 milyar dolar oldu

Tether’in 2023 yılı net kârı 6,2 milyar dolar olurken, kârın yaklaşık 4 milyar doları ABD Hazine tahvilleri, Ters Repo ve Para Piyasası Fonlarından elde edilen net faaliyet kârlarından oluştu, geri kalan kısım ise diğer varlık sınıflarının performansından elde edildi. 

Tether ayrıca başta Altın, Bitcoin ve diğer yatırımlar olmak üzere tüm varlık sınıflarından olumlu katkılar almaya devam etti. Grup, 80,3 milyar dolarlık varlıkla ABD Hazine tahvillerinin hem doğrudan hem de dolaylı sahipliğinde yeni rekorlar elde etti. Tether, şeffaflık ve istikrar taahhüdüne uygun olarak, yüzde 90 gibi etkileyici bir oranda nakit ve nakit eş değeri tarafından desteklenen token’lar ihraç etti ve stablecoin ekosisteminde likiditeyi korumaya olan bağlılığını vurguladı.

Rezerv fazlası 5,4 milyar dolara ulaştı

Şirket yönetimi 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla bulunduğu beyanda grubun konsolide toplam varlıklarının en az 97 milyar 20 milyon 394 bin 556 dolar tutarında olduğunu belirtti. Ayrıca grubun konsolide toplam yükümlülükleri ise 91 milyar 597 milyon 732 bin 663 dolar olurken, bunun 91 milyar 572 milyon 956 bin 801 dolar ihraç edilen dijital token’larla ilgili. Yani bu verilere göre grubun konsolide varlıkları konsolide yükümlülüklerini aşmış durumda. 

31 Aralık 2023 itibarıyla 5,4 milyar dolar rezerv fazlası biriktiren Tether, USDT rezervlerine dahil edilen ~4,8 milyar dolarlık teminatlı kredilerin de tamamını karşılamış oldu.

Öte yandan Tether; sürdürülebilir enerji, Bitcoin madenciliği, veri, yapay zekâ altyapısı ve P2P telekomünikasyon teknolojisi gibi alanlara yapılan yatırımları rezerv hesabına dahil etmiyor. 2023 yılının 4. çeyreğinde 642 milyon 551 bin 135 dolara ulaşan bu yatırımlar yıl genelinde ise 1 milyar 452 milyon 205 bin 608 dolara ulaştı.

2023 yılının 4. Çeyrek Raporu’na ilişkin açıklamalarda bulunan Tether CEO'su Paolo Ardoino şunları söyledi;

2023 yılının 4. Çeyreğine ilişkin raporumuz; şeffaflık, istikrar ve sorumlu mali yönetim konusundaki kararlılığımızın altını çiziyor. Nakit ve nakit eş değerlerinde en yüksek rezerv yüzdesine ulaşmamız, likiditeye ve istikrara olan bağlılığımız için önemli bir gösterge. Öte yandan yıl genelinde ulaştığımız 6,2 milyar dolarlık net kâr finansal gücümüzü ortaya koyarken; sürdürülebilir enerji, Bitcoin madenciliği, veri, yapay zekâ altyapısı ve P2P telekomünikasyon teknolojisine yaptığımız yatırımlar da daha sürdürülebilir ve kapsayıcı bir finansal geleceğe olan bağlılığımızı gösteriyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor