Aselsan "Next Big Move to Türkiye" Projesini Biliyor musunuz?

ASELSAN'ın faaliyet alanları, stratejik hedefleri ve bu hedefler doğrultusunda yürütülen projeler kapsamında Türkiye'de bulunan beyin gücünün geliştirilip güçlendirilmesine ek olarak yurtdışında bulunan vatandaşlarımızın ülkemize geri kazandırılması yönündeki çalışmalar Next Big Move to Türkiye projesi olarak yürütülüyor. İşte detaylar..

ASELSAN'ın faaliyet alanları, stratejik hedefleri ve bu hedefler doğrultusunda yürütülen projeler kapsamında Türkiye'de bulunan beyin gücünün geliştirilip güçlendirilmesine ek olarak yurtdışında bulunan vatandaşlarımızın ülkemize geri kazandırılması yönündeki çalışmalar Next Big Move to Türkiye projesi başlığı altında yürütülüyor.

Söz konusu proje ile ASELSAN'da yürütülen teknolojik çalışmalar ve geliştirilen kabiliyetler kapsamında, yurtdışında edindikleri bilgi ve birikimleri sayesinde katkı sağlayabilecek adaylar ile iletişim kurmak amaçlanıyor. Bu amaçla ilki 2006 yılında olmak üzere iki kez Amerika Birleşik Devletleri'nde Silikon Vadisi'ne gidilerek tanıtım çalışmaları yapılmış; Stanford, Berkeley, Ohio State ve MIT Üniversiteleri'nde kariyer etkinlikleri düzenlenmiş. ASELSAN yöneticileri, ABD'de düzenlenen TASSA (Turkish American Scientists and Scholars Association) ve TÜBİTAK toplantılarına katılarak üniversitelerde araştırmalarına devam etmekte olan öğretim görevlileri, lisansüstü eğitimlerine devam eden öğrenciler/araştırmacılar ve endüstride çalışan Türk Bilim insanları arasında iletişim kurulmasını sağlamışlar.

Next Big Move to Türkiye projesi kapsamında yurt dışından ülkemize dönerek ASELSAN'da çalışmaya başlayan personele belirli bir tutara kadar taşınma masrafları iki yıl çalışma taahhüdü vermeleri durumunda ASELSAN tarafından karşılanıyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyor, detaylı bilgi ve başvuru için nextbigmovetoturkiye.aselsan.com.tr sitesini ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor