Geleceğin Girişimleri İBB Tech Istanbul Demo Day Sahnesindeydi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Akıllı Şehir Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Tech Istanbul’un Demo Day etkinliği 6 Mart Çarşamba günü gerçekleşti. İşte detaylar..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), girişimcilik ve teknoloji merkezleri faaliyetlerini sürdüren Tech Istanbul, girişimcilik ve teknoloji dünyasına adım atmak isteyen genç yeteneklerden, etki alanını ve bilgi birikimini deneyimli isimlerin rehberliğinde artırmak isteyen girişimcilere kadar teknoloji ve girişimcilik ekosisteminin her oyuncusu için güçlü destek mekanizmaları sunuyor.

Tech Istanbul, ileri aşama girişimcileri için hazırladığı Growth Programı ile İstanbul’un ihtiyaçlarına yönelik teknoloji tabanlı ürünü olan girişimleri, 16 milyon İstanbulluya hizmet eden İBB’nin birim ve iştirakleri ile bir araya getirerek onlara PoC (Proof of Concept) fırsatı, mentorluk, ofis alanı gibi imkanlar sunuyor.

2023 yılının Ekim-Aralık ayları arasında Tech Istanbul Growth Programı kapsamında çıkılan başvuru çağrısında 168 başvuru alınmış olup, ürünü hazır olan 58 girişim; İBB, birim ve iştirakleriyle bir araya getirildi. Yaklaşık 6 hafta boyunca girişimler, alanlarında uzman İBB, birim ve iştirak çalışanlarıyla bir araya gelerek ürünlerini İstanbul’un ihtiyaçlarına göre geliştirme ve sahada deneme imkânı buldular. 

Tech Istanbul Demo Day sahnesinde ise PoC süreçlerini başarıyla tamamlayan ve İstanbul’un sorunlarına teknoloji odaklı çözümler sunan 16 girişim sahnede sunum yaparken onlarla birlikte 14 girişim daha fuaye alanında yer alarak Türkiye girişimcilik ekosistemi liderlerine teknolojilerini tanıtma fırsatı buldu.

Programın açılış konuşmasını yapan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Neyza Akçabay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin girişimcilik faaliyetlerinden bahsetti. Konuşmasının devamında girişimcilik ekosisteminde İstanbul’un dijital dönüşüm yolculuğuna sağlayacağı faydalara değindi.

Akçabay, “Gelecek planlarımız arasında, yapay zeka ve veri analitiği gibi alanlarda daha fazla yatırım yaparak belediyemizin hizmet kalitesini artırmak ve vatandaşlarımıza daha iyi bir yaşam standartı sunmak bulunmaktadır. Ayrıca, sürdürülebilirlik ve çevre dostu teknolojileri kullanarak şehrimizi daha yaşanabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Zeynep Neyza Akçabay’ın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tech Istanbul’dan bahseden İBB Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Dr. Erol Özgüner şu ifadeleri kullandı: “Tech Istanbul’da, her yaştan girişimcinin inovatif çözümlerini hayata geçirebileceği bir ortam oluşturuyor, Ön Kuluçka ve Growth programlarımızla onları destekliyoruz. Girişimcilerimize teknolojik çözümlerini geliştirmeleri ve başarıya ulaşmaları için gereken her tür desteği sunuyoruz.”

Tech Istanbul’da şimdiye kadar 1.800 üzerinde başvuru alındı ve başvurular arasında 290 üzerinde girişim desteklendi. Girişimcilik ve teknoloji odağında düzenlenen 1.118 eğitim ve etkinlikte, farklı yaş gruplarında 95.055 katılımcıya imkan sunuldu. Sadece 4 ayda ise Ön Kuluçka ve Growth programımızda 121 girişim desteklenirken; bu girişimler 739 istihdam sağladı, girişimlerin %74’ü şirketleşti. Desteklenen girişimlerimiz 7.400.000 dolar yatırım aldı.

“İstanbul’un Geleceğini Teknolojiyle Dönüştürenleri Sahnesi” sloganıyla gerçekleşen Tech Istanbul Demo Day’de yer alan girişimler:

  • 3pmetrics: Kullanıcı dostu SaaS platformu ve API hizmetleri aracılığıyla ESG analizinin yanı sıra karbon ve su ayak izi muhasebesini basitleştirir, şirketlerin tüm değer zinciri için ESG analizlerini yalnızca bir gün içinde otomatik olarak yönetmelerini sağlar.
  • Artiwise: Yapay zeka ve doğal dil işleme teknolojileri ile firmaların müşterileri iletişimlerini doğru anlamasını sağlayarak, müşteri deneyimini ilgilendiren aksiyonları kök neden analizi yaparak takip edilmesini sağlar.
  • Buluttan Weather Intelligence: Sunduğu hava zekası ve iklim odaklı çözümleri ile iş ortaklarının finansal ve operasyonel verimliliğini artırmanın yanı sıra iklim krizinin etkilerine karşı önlem almalarına imkan sağlayarak, insan ve varlık güvenliğine katkı sunar.
  • Coconut Games: Tüm oyunları tek bir yerden, tüm cihazlarda oynatabilen tamamen ücretsiz bir oyun platformudur.
  • Datasance: Enterprise Open Source Fog Computing/Distributed Edge Intelligence Platform sağlayıcısıdır.
  • Exar: Fabrika turu, showroom, makine simülasyonları, iç mimari deneyimler, ürün prototip tasarımı gibi konularda kurumlara artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik çözümleri sunar.
  • Givin: Alışveriş ödemeleri ile öğrencilerin eğitimine ve çocuklara destek sağlayarak kişilerin stiline, bütçesine ve hayatına iyilik katan alışveriş platformudur.
  • İnteraktif Kredi: Kullanıcıların kredi almasına destek olan yeni nesil bir kredi skorlama platformudur.
  • Kidolog: Ebeveynlere ve yetişkin bireylere psikoloji, çocuk gelişimi ve emzirme danışmanlığı gibi 10 farklı kategoride danışmanlık alma imkanı sunan online platformdur.
  • Kozalak – ForestGuard: Açık alanda; orman, endüstriyel yangın tespiti ve hava analizi yapan bir sistem çözümüdür.
  • OrbiCon-DEMP: Toplu taşıma sektöründe araçlar arası gerçek zamanlı akıllı iletişim platformu oluşturarak, sibernetik filo yönetimi sistemi ve metaverse entegrasyonu ile işletmelerin dijital dönüşümünü destekler.
  • Pardon: İşletmelerin müşteri deneyim verilerini yapay zeka tabanlı algoritmalarıyla analiz ederek işletmelere stratejik pazarlama önerileri, son kullanıcılara ise kişiselleştirilmiş çözümler sunar.
  • Pepteam: İnsan kaynakları, şirket içi iletişim, çalışan deneyimi ve günlük operasyonel süreçlerle ilgili modüllerin olduğu hepsi bir arada iş gücü yönetimi uygulamasıdır.
  • Reportql: SQL tabanlı ve yapay zeka destekli  veri görselleştirme aracıdır.
  • Summarify: Türkçe doğal dil işleme ilgili metin analitiği ve sınıflandırması, doküman kategorizasyonu, metin özetleme gibi tüm ihtiyaçlarınıza en ileri yapay öğrenme algoritmaları ile çözümler sunar.
  • Syntonym: Kameralardan toplanan verileri kayıpsız ve geçek zamanlı olarak anonimleştirerek, görsel veri işleyen kuruluşları yaptırım risklerine karşı korurken, yapay zeka algoritmalarının doğru ve güvenilir veri setleri ile beslenmesini sağlar.

Tech Istanbul Demo Day’in canlı yayın kaydını izlemek için: youtube.com/watch?v=AawhGWQ4GGw

Tech Istanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi işlem Dairesi Başkanlığı Akıllı Şehir Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini yürütüyor. Geliştirdiği girişimcilik programlarıyla, girişimlerin hızlı büyümesine ve ölçeklenebilir iş modelleri inşa etmesine yardımcı olan Tech Istanbul, fikir aşamasından globale açılmaya kadarki süreçte girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik destek mekanizmaları sunmanın yanında, teknoloji severleri teknoloji dünyası ile buluşturuyor.

Tech İstanbul hakkında detaylı bilgi için tech.istanbul web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor