Secretcv.com, üyeleri arasında yaptığı anket sonucunda Türkiye’de çalışanların %85’lik bir kısmının kendi işini yapmak istediğini ortaya çıkardı. 40 bine yakın Secretcv üyesinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, ülkemizde sadece 30 yıllık bir geçmişi olan, ancak bir türlü beklenen ilerlemenin kaydedilemediği girişimcilik alanında yakın zamanda büyük bir patlama yaşanabileceğini göstermesi açısından önem taşıyor. İşte detaylar..
Secretcv.com, üyeleri arasında yaptığı anket sonucunda Türkiye’de çalışanların %85’lik bir kısmının kendi işini yapmak istediğini ortaya çıkardı. 40 bine yakın Secretcv üyesinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, ülkemizde sadece 30 yıllık bir geçmişi olan, ancak bir türlü beklenen ilerlemenin kaydedilemediği girişimcilik alanında yakın zamanda büyük bir patlama yaşanabileceğini göstermesi açısından önem taşıyor.
İş ve eleman aramanın en güvenilir yolu Secretcv.com, üyeleri arasında yaptığı anket sonuçlarını değerlendirerek Türkiye’de çalışanların %85’lik bir kısmının kendi işini yapmak istediğini ortaya çıkardı. Bu sonuç, ülkemizde sadece 30 yıllık bir geçmişi olan, ancak bir türlü beklenen gelişmenin yaşanamadığı girişimcilik alanında yakın zamanda büyük bir patlama yaşanabileceğini göstermesi açısından önem taşıyor.
Çalışanların gönlünden kendi işinin sahibi olmak geçiyor
Secretcv.com, bir ay süren anketinde üyelerine “Kendi işinizi kurmayı hiç düşündünüz mü?” diye sormuştu. Ankete katılan 40 bine yakın üyenin %51’i ekonomik durumu düzeldiğinde kendi işini kurmayı düşündüğünü, %18’i ise şu anda bu planı hayata geçirmeye çalıştığını belirtti. Üyelerin %16’sı kendi işlerini kurmayı çok istediğini ama cesaret edemediğini belirtirken, yalnızca %15’lik bir kısım düzenli bir işte çalışmayı tercih ettiğini söyledi. Dolayısıyla sonuçlara bakıldığında üyelerin %85’inin gönlünden kendi işinin sahibi olmak geçtiği anlaşılıyor.
Araştırma sonuçlarını değerlendiren Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü şunları söyledi: “Girişimcilik, her şeyden önce işsizlik sorununa çözüm sunan ve ekonomik büyümenin dinamosu olması nedeniyle çok önemli bir kavram. Girişimci yeni sektörler, iş kolları yaratarak toplumun gereksinim duyduğu istihdam artışına fayda sağlayabilir. Girişimci, olayları iyi analiz eden, meraklı, risk alabilen, fırsatları ve yenilikleri gören ve bu yeniliklerin kabul edilmesini sağlayacak ikna gücüne sahip, yaratıcı, ısrarcı, insan kaynaklarını iyi yöneten kişisel özelliklerde ve kaynaklara ulaşabilecek network ağına sahip olmalıdır.”
“Gençlerin cesaretlendirilmeye ve desteklenmeye ihtiyacı var”
Anket sonucuna bakıldığında şimdiden %18’lik bir kesimin kendi projesini hayata geçirmek üzere olduğunu ve kalanların büyük bir kısmının da aklından kendi işlerini yapmanın geçtiğini belirten Tütüncü sözlerine şöyle devam etti: “Gençlerimiz kendi işlerini kurma konusunda istekli ve heyecanlı. Ancak fikirlerini uygulamaya dökme konusunda desteğe ve yol gösterilmeye ihtiyaç duyuyorlar. OECD üye ülkelerine baktığımızda yeni kurulan firma oranının %9 ila %14 arasında değiştiğini, Türkiye’de ise bu oranın %3 ila %5 arasında kaldığına dikkat çekmek istiyorum. Türkiye’nin de dünya ülkeleriyle yarışabilecek noktaya gelmesi için girişimcilik heyecanını duyan gençleri cesaretlendirmeli, ihtiyaç duydukları kaynak ve destekleri onlara sağlamalıyız. Ekonomik büyümenin dişlilerini oluşturan girişimci neslini ancak bu şekilde oluşturabilir ve krize dayanıklı bir ekonomik yapıya ancak bu şekilde sahip olabiliriz.”
Kendi işinizi kurmayı hiç düşündünüz mü?
- Evet, hatta hayata geçirmek için üzerinde çalışıyorum. %18
- Çok isterim ama cesaretim yok. %16
- Ekonomik durumum daha iyi olduğunda olabilir. %51
- Hayır, düzenli bir işte çalışmayı tercih ederim. %15
Kurumsal Haberler kaynaklı bu analiz/anket haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.
Sevgi ve Saygılarımla,
İdris Cin / Girişim Haber