1 Milyon TL Ödüllü İTÜ Çekirdek 2015 Başvuruları 13 Mart'ta Sona Eriyor!

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde, 2012 yılında faaliyete geçen ve bugüne kadar girişimcilere 5 milyon TL’yi aşan destek sağlayan İTÜ Çekirdek’te, 2015 yılı başvuruları başladı. Detaylar haberimizde..

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde, 2012 yılında faaliyete geçen ve bugüne kadar girişimcilere 5 milyon TL’yi aşan destek sağlayan İTÜ Çekirdek’te, 2015 yılı başvuruları başladı.

Ticarileştirilebilir bir teknoloji fikri ya da projesi olan girişimcilere, teknoloji şirketlerini kurup, geliştirmelerine olanak tanıyacak her tür desteği sağlayan İTÜ Çekirdek’e, bu yıl 2500’e yakın proje başvurusu bekleniyor. Bu rakam, İTÜ Çekirdek’e ilk üç yılda yapılan başvuru sayısının toplamı anlamına geliyor.

Teknoloji tabanlı bir ticari ürün ve hizmete dönüşebilir fikri ya da projesi olan “her yaştan” genç girişimcinin katılabildiği İTÜ Çekirdek’te, büyük potansiyele sahip ancak henüz gelişen alanlara özel kategoriler de oluşturularak sektörlerin gelişimine ön ayak olunuyor. Bu kapsamda geçen yıl açılan “Bulut Teknolojileri” kategorisinden sonra bu yıl da “Otomotiv” özel kategorisi açılıyor.

Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak şirketleri kuracak girişimcilerin, projelerin ödüllendirildiği İTÜ Çekirdek Big Bang’de dağıtılacak ve toplamda 1 milyon TL’ye çıkarılan ödülden pay alabilmeleri için son başvuru tarihi 13 Mart 2015.

İTÜ’den 40 milyon Euro’luk Girişim Yatırımı

İTÜ Çekirdek’in teknoloji tabanlı girişimciliğin gelişmesi yönünde saygı duyulan bir markaya dönüştüğünü belirten İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan; “İTÜ Çekirdek’e kabul edilecek girişimci adaylar 150 saat eğitim, altyapı, laboratuar, toplantı ve konferans salonları, dinlenme alanları, 100 bin liralık İTÜ Çekirdek Ar-Ge Fonu, İTÜ ve İTÜ ARI Teknokent ağı, danışmanlık ve mentorluk desteklerinden yararlanacaklar. Bu süreçte, yapılacak farklı elemeleri aşan ekipler, toplam 1 milyon lira nakit ödüllü İTÜ Çekirdek Big Bang’de sahneye çıkıp yarışmaya hak kazanacak” dedi.

Çolpan, İTÜ Çekirdek’in girişimciliğin gelişmesi için gerekli kaynak, fiziksel alan ve eğitmenlere sahip ideal bir girişim ortamı olduğunu belirtirken; “Gelecek iki yılda 40 milyon Euro’luk bir yatırım planı ile iki yeni bina yapmayı hedefliyoruz. Bu binaların birinde ise 10-14 bin metrekarelik bir kuluçka merkezi yer alacak ve tamamen girişimcilere hizmet verecek. Amacımız girişimcilik alanında Türkiye’de tartışmasız akla gelen ilk marka olmak” değerlendirmesinde bulundu.

Girişimcilere sağladığı 800 m2 lik açık ve kapalı ofis, laboratuvar, seminer ve toplantı salonları ile bir girişimcinin ihtiyacı olan bütün fiziki olanakları bir arada sunan İTÜ Çekirdek; Engilkan Vakfı, Cardtek Group, Microsoft, SAP, TEB gibi pek çok önemli kuruluşun destek ve işbirliği ile Türkiye’ye yeni teknoloji şirketleri kazandırıyor.

İTÜ Çekirdek’in bir parçası olma hedefindeki girişimcilerin www.itucekirdek.com adresi içerisinde yer alan formu doldurmaları ve 3 dakikayı aşmayacak şekilde hazırlayacakları tanıtım filmini, video yükleme alanına eklemeleri yeterli.

Unutmayın, İTÜ Çekirdek'in son başvuru tarihi 13 Mart 2015.

İTÜ Çekirdek 2015 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.itucekirdek.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi ticarileştirilebilir bir teknoloji fikri ya da projesi olan girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor