TOGG'un Kamera Üreticisi Büyütech 4 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Türkiye'nin ilk otomotiv sınıfı kamera üreticisi Büyütech, yeni yatırım turunu 4 milyon 230 bin dolar yatırım ve 28 milyon 230 bin dolar yatırım sonrası değerleme ile kapattı.

Geçtiğimiz ay yatırım turuna başlayan ve Türkiye'nin önde gelen fonlarından aldığı yatırım turunu 4 milyon 230 bin dolar yatırım alarak kapatan Büyütech’in, yatırım sonrası değerlemesi 28 milyon 230 bin dolara ulaştı. 

Büyütech çıkmış olduğu son yatırım turunda; Kros Otomotiv, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi, Albaraka Portföy Yönetimi Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi, Farplas, Ziraat Portföy İkinci Yatırım Girişim Sermayesi, Albaraka Portföy Yönetimi Ostim Girişim Sermayesi, Ziraat Portföy Yönetimi Birinci Girişim Sermayesi ve ARI Teknokent Proje Geliştirme’nin de aralarında bulunduğu yatırımcılardan toplam 4 milyon 230 bin dolar yatırım aldı. 

Türkiye’nin otomotiv standartlarında kamera üreten ilk markası olan Büyütech'in Gebze’deki fabrikasının yatırım sermayesi ise 2 milyon euro’nun üzerinde bir değere sahip. Büyütech’in yeni yatırım hedefleri arasında fabrikasını genişletmek, yeni ürünler geliştirmek ve uluslararası bir teknoloji devi olmak bulunuyor. 

Togg’un kamera tedarikçisi olan Büyütech, 2021 yılında yine Farplas’tan 2,5 milyon euro değerinde yatırım almıştı. Almış olduğu bu yatırımla fabrikasını kuran marka, şu an için yıllık 800.000 adet üretim kapasitesine sahip. Büyütech’in fabrikasında; yüksek hassasiyette lens montajı için özel lens montaj hattı, elektronik dizgi hattı, mekanik montaj hatları, sızdırmazlık kontrol hattı, ürünlerin kalibrasyon ve testlerinin yapılacağı bir kamera kalibrasyon hattı bulunuyor.

Yeni Yatırımlarla Kapasitemiz Artacak

Büyütech’in ortağı ve CEO’su Ömer Orkun Düztaş, almış oldukları yeni yatırımların markanın uluslararası arenada bilinirliliğinin artmasına yardımcı olacağını belirterek, şunları söyledi: "Türkiye’nin önde gelen fonlarının yer aldığı yatırım turunu beklentilerimiz doğrultusunda kapattığımız için çok mutluyuz. Yatırımcıların bize ve markamıza duyduğu güven, bu güvenin Büyütech ailesine ve ülkemize kazandıracağı katkılardan dolayı da gurur duyuyoruz. Fabrikamız devreye alındıktan sonra otomotiv standartlarında yüksek kalite üretim ile birlikte kapasitemizi 800 bine çıkardık. Yeni yatırımlarla da fabrikamızı genişletmeyi ve üretimlerimize yeni geliştirilmiş tasarımlar eklemeyi planlıyoruz. Bu sayede hem üretimimiz artacak hem de uluslararası bir firma olma yolunda adımlarımızı sağlamlaştırmış olacağız."

Türkiye’nin otomotiv standartlarında kamera üreten ilk markası olan Büyütech hakkında daha fazla bilgi için buyutech.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor