"Startup'lar için Rota Amerika" Girişimcilerden Büyük İlgi Gördü

"Startup'lar için Rota Amerika" etkinliği girişimcilerden yoğun ilgi gördü. Etkinliğe katılan ve işlerini Amerika Birleşik Devletleri'ne genişletmek isteyen onlarca girişimci, Amerika hakkında kapsamlı bilgi ve rehberlik aldı.

Amerika’da faaliyet gösteren; göçmenlik ve ticaret hukukunun önde gelen şirketlerinden Grape Law, Amerika'nın startup ekonomisini ve girişimci göçmenliği fırsatlarını keşfetmek isteyen girişimcilerin artan talebine yanıt olarak
Startup'lar için Rota Amerika” etkinliğini düzenledi. Kolektif House ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte "Şirketimi Amerika’da nasıl kurabilirim?", İşimi Amerika’ya taşımak için atmam gereken adımlar nelerdir? ve “Girişimci olarak Amerika’ya nasıl gidebilirim?” gibi sorulara yanıt veren uzmanlar, girişimcilere uluslararası hedefleri doğrultusunda yol gösterecek çözümler sundu.

Amerika'da şirket kurma ve yasal süreçler

ABD'de işletme kurmanın inceliklerini ve ilgili yasal süreçleri ele alarak karmaşık olabilecek süreçlere ışık tutan Grape Law Avukatı Ahmet Türkoğlu, Amerika'da şirket kurma ve yasal süreçler hakkında şunları söyledi:

"Günümüz dünyasında işinizi Amerika Birleşik Devletleri'ne taşımak stratejik bir hamle olabilir. ABD'de bir iş kurarken doğru iş yapısını seçmekten yerel ve federal düzenlemelere uymaya kadar bir dizi yasal süreci göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu ayrıntılar seçtiğiniz eyalete bağlı olarak değişebilir. Amerika, girişimlerin büyüme ve gelişmesine sayısız fırsat sunar; ancak bu yolculuğa yasal süreçleri kapsamlı bir şekilde anlayarak yaklaşmak Amerika gibi dinamik bir pazarda başarılı bir girişimde bulunma şansınızı artırabilir."

Girişimciler için Amerika’da vize ve green card türleri

Girişimciler için vize seçeneklerinin de konuşulduğu etkinlikte Grape Law avukatı Melisa Bolayır, vize ve green card türleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Bolayır; "Girişimciler için Amerika Birleşik Devletleri her zaman cazip bir ülke olmuştur. Bir startup kurucusuysanız ve olağanın üstü beceri ve başarılara sahipseniz, çalışma alanlarında saygın ve istisnai bir konum elde etmiş bireyler için tasarlanan O-1 vizesi sizin için öne çıkan bir seçenektir. İşinizi yönetirken ABD'de yaşamak ve çalışmak istiyorsanız, girişimcilerin ABD'de bir şirket kurarak ya da hâlihazırda faal olan bir işletmeye yatırım yaparak alabilecekleri E-2 yatırımcı vizesi uygun bir alternatif olabilir. Bilim, sanat, iş veya spor gibi alanlarda olağanüstü yeteneklere ve önemli başarılara sahip bireylere verilen EB-1A ve mesleki yetkinlikleriyle Amerika'nın ulusal çıkarlarına fayda sağlayacak çalışanlara verilen EB-2 NIW vizeleri ise green card kategorisinden tercih edilebilir." şeklinde bilgi verdi.

Girişimcilerden yoğun ilgi

Sunumların ardından Grape Law Operasyon Yöneticisi Osman Aydın, Wello Money ve Startup Amerika’nın Kurucu Ortağı Ersin Koçal ve QNBEYOND’un Hızlandırma Programı Yöneticisi Sonat Kaymaz’ın katılımıyla bir panel gerçekleştirdi. Bu panelde deneyimli profesyoneller başarı öykülerini katılımcılarla paylaştı ve tavsiyelerde bulundu. Yoğun ilgi gören etkinliğe 160'ın üzerinde girişimci katıldı. Etkinlikte uzman sunumları, panel tartışmaları ve hukuk profesyonelleriyle bire bir görüşmeler yer aldı.

Grape Law Operasyon Yöneticisi Osman Aydın, girişimciler tarafından etkinliğe gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu projeyi Türkiye'nin birçok iline yaymayı planladıklarını ve yakın gelecekte çok sayıda girişim için yol gösterici paneller düzenleyeceklerini belirtti.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor