Kurumsal Girişimcilik Ödülleri 5. Kez Sahiplerini Buldu

Kurumların içinden yeni girişimlerin çıkmasının desteklenmesi, en iyi kurum içi girişimcilik programı ve en etkili kurum-yeni girişim iş birliklerinin teşvik edilmesi amacıyla Girişimci Kurumlar Platformu ve Özyeğin Üniversitesi tarafından verilen Kurumsal Girişimcilik Ödülleri, bu yıl beşinci kez düzenlendi.

Girişimci Kurumlar Platformu ve Özyeğin Üniversitesi iş birliğiyle bu yıl beşinci kez düzenlenen Kurumsal Girişimcilik Ödülleri’nde en iyi kurum içi girişimcilik projeleri, en etkili kurum & iş birliği projeleri, jüri özel ödülü ve bu sene ilk defa ödül kategorisine eklenen en iyi kurum içi girişimcilik programı ödülleri, 12 Aralık Salı günü Corporate & Startup Day’de açıklandı.   

Bu yıl 39 farklı şirketten 32 kurum içi girişimcilik projesi, 30 startup iş birliği ve 13 farklı şirketten en iyi kurum içi girişimcilik programı başvurusu alındı. Yarışmaya katılan adaylar arasındaki değerlendirmede; ana faaliyet alanına yakınlık, yaratılan ölçülebilir değer ve ticarileşme gibi genel kriterler öne çıkarken; kurum içi girişim kategorisinde, fikrin kurum içinde çalışanlardan gelmesi; iş birliği kategorisinde girişim ile ortak ürün geliştirme; kurum içi girişimcilik programında ise ticarileşen fikir sayısı, programa dahil olan çalışan sayısı gibi özel kriterler göz önünde bulunduruldu. 

Girişimci Kurumlar Platformu Başkanı Tuğrul Ağırbaş ödüllerle ilgili olarak şunları söyledi;

Girişimci Kurumlar Platformu olarak 2019 yılından itibaren verdiğimiz kurum içi girişimcilik ödüllerine olan ilginin her yıl arttığını başvuru sayısının yükselişinde görebiliyoruz. Girişimcilik ekosistemimizde yer alan kurum-girişim iş birliklerinin ve kurum içi girişimcilik projelerinin her yıl artarak güçlenmesi girişimcilik ekosistemimiz adına çok sevindirici… Ekosistemimizdeki gelişime paralel olarak bu sene ilk defa ödüllerimize En İyi Kurum içi Girişimcilik Programı kategorisini de ekledik. Gelen başvuru talepleri de doğru zamanda doğru adımlar attığımızı gösteriyor. Jüri ekibi olarak birbirinden değerli projeleri değerlendirirken iyi projeler nedeniyle çok zorlandığımız ancak bir kadar da ekosistem adına sevindirici bir süreç yaşadık. Tüm adayları ve kazananları tebrik ediyoruz. 

Seçkin üyelerden oluşan jüri, kazananları seçti

Ödül değerlendirme jürisinde Girişimci Kurumlar Platformu Başkanı Tuğrul Ağırbaş, Softtech Ventures Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Soner Canko ve Fast Company Türkiye'nin Kurucusu Rauf Ateş ve Girişimci Kurumlar Platformu Kurucusu İhsan Elgin yer aldı. 

Türkiye’nin dev şirketlerinden çıkan girişimler

En iyi Kurum içi Girişimcilik Projesi kategorisinde AZKarbon (İnci Holding), Kiralarsın (QNB Finansbank) ve Memotive (Fark Labs) ilk üçe girerken; En Etkili Kurum & İş Birliği Projesi kategorisinde E-bike (Otokoç Otomotiv & Alba E-Bikes), Görüntü İşleme Teknolojisi ile Stok Yönetimi (Vodafone & Ayvos) ve RuviOil Diver – Tank Taban Muayenesi için Yenilikçi Robotik Çözüm (Tüpraş & AISfield) isimli iş birliği projeleri ödül aldı. Bu sene yeni eklenen En İyi Kurum içi Girişimcilik Programı kategorisinde Anadolu Efes Girişim Atölyesi (Anadolu Efes), Ford Otosan Kurum içi Girişimcilik Programı (Ford Otosan), imagIN (İş Bankası) ödüle layık görülürken, Kamu & STK En İyi Programı kategorisinde ise Tech İstanbul (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) ödülün sahibi oldu. Güçlü adayların yer aldığı elemede Jüri Özel Ödülleri ise Kahve Atıklarının İleri Dönüşümüyle Üretilen Ahşap Bazlı Paneller (Kastamonu Entegre & Wastepresso), Ürünlerimizi Fazlasıyla Geri Kazanıyor, Kazandırıyoruz (Eczacıbaşı Holding & Fazla Gıda) ve W-Energy for Equality (Aygaz & Learneco) projelerine verildi.

Girişimci Kurumlar Platformu hakkında

2018 yılında kurulan Girişimci Kurumlar Platformu, girişimcilik ve inovasyon alanında kurumlardaki kültürü yaygınlaştırmayı, kurumlar arası öğrenmeyi ve kurumlarla girişimler arasındaki etkileşimi artırmayı amaçlıyor. Girişimci Kurumlar Platformu hakkında detaylı bilgi için girisimcikurumlarplatformu.org linkini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz. 

Kategori: Etkinlik, İş Fikirleri, İnovasyon, Şirket Haberleri

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor