Türkiye'nin En İyi İşvereni Olmak İçin Başvurular Devam Ediyor

İşyeri kültürü ve çalışan deneyimi konusunda uzman küresel otorite olan Great Place To Work®’ün analizleri sonrasında hazırlanan ve her yıl ülkemizdeki En İyi İşyerlerini açıklayan Türkiye’nin En İyi İşverenleri™ listesi 25 Nisan 2024 tarihinde açıklanacak.

İşyeri kültürü ve çalışan deneyimi konusunda uzman küresel otorite olan Great Place To Work®’ün analizleri sonrasında hazırlanan ve her yıl ülkemizdeki En İyi İşyerlerini açıklayan Türkiye’nin En İyi İşverenleri™ listesi 25 Nisan 2024 tarihinde açıklanacak. Listelere aday olmak isteyen organizasyonların, Great Place To Work® Sertifikası™ sürecini 26 Aralık 2023 günü sonuna kadar başlatmış olmaları gerekiyor.

Great Place To Work®, global çapta organizasyonların herkes için harika iş yerleri haline gelmesine yardımcı olarak daha iyi bir dünya inşa etme misyonu doğrultusunda bir yandan kılavuzluk görevini üstlenirken ayrıca çalışan bağlılığı ve yeni yeteneklerin organizasyona çekilmesi konusunda da organizasyonlara destek oluyor. Great Place To Work® Sertifikası™ ise organizasyonların harika bir çalışan deneyimine sahip olduğunun duyurulması için dünya çapında geçerliliğe sahip bir tescil niteliği taşıyor.

Great Place To Work® Türkiye CEO’su Eyüp Toprak: “Kurum kültürü şirketleri 3.33 kat daha kârlı hale getiriyor”

Güçlü bir işveren markasına sahip olabilmek adına birçok çalışma yapılırken işveren markasına temelde en çok hizmet eden kritik faktörlerin kurum kültürü ve çalışan deneyimi olduğunu söyleyen Great Place To Work® Türkiye CEO’su Eyüp Toprak şunları söyledi;

Görülüyor ki organizasyonlar eğer kurum kültürü ve çalışan deneyimi üzerine yoğunlaşmayıp ötelediklerinde, bu onlara iş gücü kaybı ve düşük ekonomik performans olarak geri dönüyor. Great Place To Work® olarak organizasyonların çalışan deneyimini detaylı bir şekilde ölçümlediğimiz anket verileri, bir iş yerini harika yapan şeyin kâr olmadığını, ancak harika bir iş yerinin kârlılığı artırdığını ortaya koydu. İş yeri deneyimi istikrarlı şekilde olumlu seviyeye sahip olan çalışanların iş yerinde kalma olasılığı artarken bu çalışanlar tükenmişlik sorunuyla daha az karşılaşıyor ve işleri için daha fazla çaba göstererek organizasyona daha yüksek inovasyon hızı kazandırıyor. Sonuçta da yüksek güvene dayalı kültüre sahip organizasyonlar 3.33 kata kadar daha fazla kâr elde ediyor. Türkiye’de 10 yılı aşkın süredir organizasyonlara çalışan deneyimi ölçümü, analizi ve raporlamaları yaparak destek oluyoruz. Özellikle son dönemde iş dünyasında yaşanan dönüşüm, sürdürülebilir gelecek açısından zorluklar kadar fırsatlar da getirdi. Bu nedenle Great Place To Work® Sertifikası™’nı potansiyel yetenekler için bir çekim merkezi olarak değerlendirmek gerekiyor. Bugüne kadar birlikte hareket ettiğimiz organizasyonlar, bu avantajın farkında ve kurum kültürlerini bu doğrultuda oluşturup güncel tutuyorlar.

Kurum kültürü, kanıtlanmış metodolojiye sahip harika iş yeri sertifikası ile görünür hale geliyor,

İnsanlara değer veren, farklılıkları önemseyen ve herkes için adil işyerlerinin sayısını artırmayı amaçlayan Great Place To Work®, farklı büyüklük ve sektörlerdeki organizasyonlara 30 yıldan fazla süredir tüm çalışanları için harika bir iş yeri olmaları ve kendilerini geliştirmeleri konusunda ölçümlemeler yaparak, araştırma ve danışmanlık hizmeti veriyor. Bu bağlamda çalışanların mevcut işyerlerindeki deneyimine odaklanan Trust Index™ anketi organizasyonlardaki güven kültürüne odaklanarak herkes için harika bir iş yeri oluşturmadaki deneyimlerini ölçümlüyor, raporluyor ve yol haritaları çıkartıyor.

Great Place To Work® Sertifikası™ ile “harika çalışan deneyimi” her platformda gösterilebiliyor

Great Place To Work® Sertifikası™ ile hem mevcut çalışanların yöneticiler ve liderler tarafından desteklendiği hem de aday çalışanlara, iş yerinde çalışanların organizasyonda desteklendiği ve işyerlerini başkalarına önerdikleri gösteriliyor. Great Place To Work® Sertifikası™ sahibi her organizasyon, harika bir işyeri olduğunu tescilleyen sertifikasyon rozetinin sahibi oluyor ve bu logoyu, yani başarısını, yıl boyunca çalışanları, iş ortakları, mevcut ve potansiyel müşterileri nezdinde çekim etkisi ve farkındalık oluşturmak için kullanıyor. Pek çok organizasyon, logoyu sosyal medya profillerine, e-posta imzalarına, iş ilanlarına, kurumsal web sitelerine, kariyer web sayfalarına ekleyerek pazarlama süreçlerinde kullanıyor.

Great Place To Work® ;

Great Place To Work®, işyeri kültürü ve çalışan deneyimi konusunda uzman küresel otoritedir. 1992'den beri dünya çapında 100 milyondan fazla çalışanın dahil olduğu Trust Index™ anketinden elde ettiği derin analizleri harika bir iş yeri deneyimini neyin oluşturduğunu tanımlamak için kullanmaya devam ediyor. Her şeyin temelinde Güven vardır. Tüm çalışanlar için yüksek güvene dayalı bir iş deneyimi yaratarak organizasyonların kültürlerini ölçmelerine ve daha iyi iş sonuçları üretmelerine yardımcı oluyor. Kurum kültürü ve çalışan deneyimi analiz platformu Emprising®, liderlere veri ve insan odaklı kararlar verebilmeleri için ihtiyaç duydukları anketler, gerçek zamanlı raporlama ve içgörüler sağlamaktadır. Great Place To Work® Aynı zamanda Great Place to Work-Certified™ şirketleri ve Türkiye’nin En iyi İşverenler Listeleri’nin yanı sıra sektörel, bölgesel listeler açıklayarak çalışan deneyiminin en iyiler ile kıyaslayabileceği benzersiz veri içerikleri sağlamaktadır. Great Place To Work®’ün misyonu, organizasyonların herkes için harika iş yerleri haline gelmesine yardımcı olarak daha iyi bir dünya inşa etmektir.

Detaylı bilgi almak için greatplacetowork.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor