Genç Girişimciler TOBB'da Meclis Kuruyor!

TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu, Başkentte genç girişimcilerin temsil edileceği bir meclisin kuruluşu için çalışmalara başladı. Ankara Ticaret Odası'ndan (ATO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Teknogirişim İşletmeleri ve Araştırma Geliştirme Derneği'nin (TARGET) 1. Olağan Genel Kurulu 15 Ekim'de Ankara Ticaret Odası'nda yapıldı.

TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu, Başkentte genç girişimcilerin temsil edileceği bir meclisin kuruluşu için çalışmalara başladı.

Kurul Başkanı Üner Karabıyık, 11 üniversiteden girişimci gençleri ve teknogirişimcileri bir mecliste buluşturacaklarını belirterek, meclisin ilk toplantısını 5 Kasım'da yapacağını söyledi.

Ankara Ticaret Odası'ndan (ATO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Teknogirişim İşletmeleri ve Araştırma Geliştirme Derneği'nin (TARGET) 1. Olağan Genel Kurulu 15 Ekim'de Ankara Ticaret Odası'nda yapıldı.

Genel Kurulun açılışına katılan TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Üner Karabıyık, girişimcilik bilincinin artırılması, girişimciliğin desteklenmesi ve girişimci gençlerin birlik içinde hareket etmesi için çalıştıklarını söyledi.

TARGET üyelerinin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın yeni bir iş fikrine sahip ''yapabilirim'' diyen gençlere girişimci olma fırsatı veren ''teknogirişim sermayesi desteği'' ile kurulan firmalar olduğunu hatırlatan Karabıyık, bakanlığın destek verdiği 180 firmadan 90'ının Ankara'da bulunduğunu söyledi. Karabıyık, Bilişim Vadisi Projesi'ne merkezi olarak Ankara'yı önerdiklerini de kaydetti.

Girişimciliği yüksek katma değer yaratacak hale getirmek yönünde çalışmaları sürdürme arzusunda olduklarını da ifade eden Karabıyık, bu çerçevede bir Girişimcilik Kongresi hazırlıkları yaptıklarını da duyurdu.

TARGET Başkanı Barış Okur da Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan teknogirişim desteği alan firmalar olarak ortak sorunlarına çözüm üretebilmek için bir dernek çatısı altında toplanmalarının üzerinden bir yıl geçtiğini belirterek, bu sürede dernek olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Teknogirişimciler olarak lojistik ve maddi desteğe ihtiyaç duyduklarını belirten Okur, ''Türkiye'deki genç girişimciler olarak Çin'den Amerika'ya kadar pek çok ülkeyle rekabet edebilecek projelere sahip olduğumuza inanıyorum. Bu potansiyelin ortaya çıkması için girişimciliğin özendirilip, önünün açılması gerekiyor'' dedi.

Kaynak: timeturk.com

Bu içeriği 3.368 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, İş Dünyası
Yazar İdris Cin Hakkında

YTÜ Matematik Mühendisliği mezunu, 2005 yılında yazılım mühendisi olarak bilişim sektöründe çalışma başladı. Şimdilerde data, martech ve ai odaklı projelerde Teknik  Proje Yöneticisi olarak çalışıyor. 2006-2010 yıllarında girişim analizlerini kişisel blogunda paylaştı, Eylül 2010'da yeni medya girişimi Girişim Haber'i kurdu. Yayın Yönetmenliğine ek olarak yazılarıyla da bu platformda yer alıyor.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor