Startupbootcamp İstanbul, 2015 dönemini 3 aylık hızlandırma programının ardından StartersHub’ta gerçekleşen Demo Day etkinliği ile sonlandırdı. 2015 yılı içerisinde programa katılan 8 ekip ürünlerini yatırımcılardan, kurumsal yöneticilerden ve ekosistem aktörlerinden oluşan geniş bir kitleye sundu.
Startupbootcamp İstanbul, 2015 dönemini 3 aylık hızlandırma programının ardından 9 Aralık’ta StartersHub’ta gerçekleşen Demo Day etkinliği ile sonlandırdı. StartersHub’da düzenlenen etkinlikte, Startupbootcamp İstanbul’un ikinci dönem mezunları ekosistemin kilit oyuncularıyla tanıştı.
2015 yılı içerisinde programa katılan 8 ekip ürünlerini yatırımcılardan, kurumsal yöneticilerden ve ekosistem aktörlerinden oluşan geniş bir davetli grubuna sundu.
Avrupa’nın en büyük hızlandırma programı Startupbootcamp’in İstanbul ayağı olan Startupbootcamp İstanbul, 2015 programında robot teknolojileri, pazarlama, büyük veri, etkinlik ve seyahat gibi sektörlerde faaliyet gösteren sekiz girişimi hızlandırdı.
Startupbootcamp İstanbul’un 2015’te destek olduğu girişimler:
Sixa (Estonya: Bulutta çalışan bilgisayar, betada.
eventbaxx (Almanya): Hali hazırda 8 ülkeden müşterisi olan Almanyalı girişimciler, dijital hediye çantası üzerinden etkinlik sektöründe faaliyet gösteren organizatörlere ve sponsorlara ölçümlenebilir bir reklam mecrası yaratıyor.
Monument (Türkiye): Kişisel fotoğraf ve video yönetim cihazı Monument’ı hayata geçiren ekip CES ve Kickstarter kampanyasına hazırlanıyor.
Mapplico (Türkiye): E-ticaret sektöründe faaliyet gösterenlerin kendi uygulamalarına hızlıca sahip olmalarını sağlayan proje, kapalı betada.
Project Sebastian (Türkiye): Ağırlama servisleri platformu, kapalı betada.
SciRobot (Türkiye): Sosyal bilişsel interaktif bir robot olan SciRobot, alfada.
Segmentify (Türkiye): Gerçek-zamanlı ve kişiselleştirilebilir pazarlama kampanyaları için akıllı öneri sistemi olan Segmentify, Demo Day’e Disrupt London’dan hemen sonra katıldı.
Visionteractive (Türkiye): Sosyal medya bağlantılı, interaktif pazarlama cihazları üreten girişim, cihazlarını mecralaştırıyor.
Startupbootcamp’in 3 aylık programı boyunca StartersHub çatısı altında kapsamlı eğitimlerden geçen girişimciler 15 bin Euro’luk desteğin yanı sıra, küresel mentor ağından ve partner hizmetlerinden faydalandı.
Funzi ve Inclusion’ın kurucusu Aape Pohjavirta etkinliğe keynote konuşmacı olarak katıldı ve girişimcilik geçmişinde karşılaştığı zorlukları nasıl aştığından bahsetti. Etkinliğin moderasyonunu programın mentorları arasında yer alan Değişim Doktoru Serhat Tatlı üstlendi.
Startupbootcamp İstanbul’un ikinci ‘Demo Day’ etkinliğinde program, girişim sunumlarıyla devam etti. Her bir girişimi kendi mentorleri takdim etti. Sunumları takiben; mentor, partner ve girişimlere çeşitli ödüllerin verildiği mini bir tören düzenlendi. Kokteyle geçmeden, girişimcilerden oluşan Girişim Savaşçısı Oda Korosu kısa bir şov yaptı.
Startupbootcamp İstanbul hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.startupbootcamp.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.